Trabzon’da Koronavirüs korkutan rakamlara ulaşmaya devam ediyor. Edinilen bilgiye göre Trabzon’un Pandemi Hastanesi olan, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde testi pozitif çıkıp tedavi gören hasta sayısının 190 olduğu öğrenildi.  

10 HASTANIN DURUMU AĞIR!
Bu hastalardan 25’inin yoğun bakım ünitesinde, 165’inin ise Kovid Servisinde tedavi gördüğü kaydedildi.  Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 25 hastadan, 10’unun ise entübe olduğu ve durumlarının ağır olduğu belirtildi.  

TESTLERİ NEGATİF, ANCAK TEMASLI 220 KİŞİ TAKİPTE
Hastanede temaslı olup, kısmen belirti gösteren ancak testleri negatif çıkan 220 kişinin bulunduğu bu kişilerin de durumlarının yakından takip edildiği kaydedildi. 

İL GENELİNDE VAKA SAYISI 2 BİNİ AŞTI 
Kanuni Hastanesinde bu durum yaşanırken il genelinde de vaka sayıları belli oldu. İl Genelinde, diğer hastaneler ve evde tedavi görenlerle birlikte Koronavirüslü vaka sayısının 2 bini aştığı kaydedildi. 

GURBETÇİLERİN GELİŞİYLE YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ 
Haziran ayında düşen ancak gurbetçilerin Trabzon’a gelişiyle birlikte yeniden tırmanan vaka sayısında yaşanan bu artış yetkilileri de yeni önlemler almaya sevk ediyor. Özellikle Trabzon’da vatandaşlar maske takmaları, hijyene dikkat etmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymaları sürekli olarak vurgulanıyor.

TRABZON’DA TOPLAM 48 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Trabzon’da Mart ayından beri hatırlanacağı üzere 2’si Gümüşhane’den olmak üzere toplamda 48 kişi hayatını kaybetmişti.

(61Saat)

Editör: Haber Merkezi