Olay, öğle saatlerinde ilçenin Çavuşlu Mahallesi'ndeki Çavuşlu İlk ve Orta Okulu'nda meydana geldi. Okuldaki öğrencilerin bazıları, öğle saatlerinde özel şirket tarafından getirilen yemeklerden yedikten sonra, öğretmenlerine mide bulantısı ve kusma şikayetinde bulundu. Şikayet üzerine 19 öğrenci, okul idaresine ait özel araç ve ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi ve kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme başlatırken, bahse konu yemeklerden de incelenmek üzere numune alındı. Okulda öğrenim gören diğer öğrenciler ise tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirildi. 

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Vakfıkebir Çavuşlu İlkokulu ve Ortaokulunda öğrenim gören 19 öğrencimiz tükettikleri gıdadan hafif düzeyde zehirlenme yaşamıştır. Öğrencilerimiz sağlık kuruluşlarında kontrol altına alınmış olup tedbiren aynı yiyecek ve içeceği kullanan diğer öğrenciler de sağlık kontrolünden geçirilmiştir.  Valiliğimizce olayla ilgili inceleme başlatılmıştır."

Editör: Haber Merkezi