Trabzon’da yaklaşan Ramazan dolayısıyla gıda denetimleri artarken bu yılın ilk 4 ayında yapılan denetimler sonucu 5 bin 308 iş yerinden 23’üne ceza kesildi.

2018 yılı Ocak-Mayıs döneminde Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 5996 Sayılı Veteriner hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Trabzon sınırları içerisinde faaliyet gösteren 7 bin 938 (835 adet gıda üretim yeri, 3 bin 604 adet gıda satış yeri, 3 bin 499 adet toplu tüketim yeri) adet gıda işletmelerinde il ve ilçe Müdürlüklerinde çalışan Gıda Kontrol görevlilerince toplam 5 bin 308 adet denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetim kontroller sonucunda söz konusu iş yerlerinden 2 bin 243 adet numune alınırken bunlardan 2 bin 46 adet numune sonucu olumlu, 27 adet numune de olumsuzluk tespit edildi. 170 numune ile ilgili işlemler devam ederken, bu denetimler sonucunda 23 adet (Gıda satış yeri, üretim ve toplu tüketim işletmesi) gıda işletmesine idari yaptırım uygulandı.

Öte yandan Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Ramazan ayı öncesi, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerin artırıldığı belirtildi. 
Özellikle tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan işletmeler ile unlu mamul üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimlerin yapıldığı, halkın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için il genelinde İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri gıda kontrol görevlileri tarafından denetimlerin sürdürüldüğü ifade edildi. Vatandaşlar karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirebilecekleri kaydedildi. 
 

Editör: Haber Merkezi