Koronavirüsle mücadele kapsamında kafe ve restoranların da kapanmasıyla birlikte sahipsiz hayvanlara yönelik mama desteğini artıran Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kurduğu ekiple yalnızca kent merkezinde değil, ilçelerde de sevimli dostlarımızı yalnız bırakmıyor. 

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, hayvansever derneklerle iş birliği içerisinde yürütülen çalışma ile sahipsiz hayvanların imdadına yetişiyor. Geçirilen kritik süreçte hayvan besleme noktalarına mama bırakmayı sürdüren ekipler, zaman zaman da sahipsiz dostlarımızla oyunlar oynuyor.   

KAPIMIZIN ÖNÜNE SU VE MAMA BIRAKALIM 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Dünyayı saran ve etkilerini Türkiye’de de gösteren koronavirüs salgınına karşı tüm birimlerimiz teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Yaşanan bu zor süreçte sevimli dostlarımızı daha çok düşünüyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz.

Özellikle kafe ve restoranların kapanmasıyla yemek bulmakta sıkıntı çeken sahipsiz canlarımız için kuru mama desteğimizin kapsamını genişlettik. Hayvansever derneklerimizle iş birliği içerisinde sadece merkezde değil ilçelerde bulunan çok sayıda hayvan besleme noktasına kuru mama bırakıyoruz. Bu zor süreçte vatandaşlarımızın da sahipsiz hayvanlarımız için kapılarının önüne su ve mama bırakmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

v

Editör: Haber Merkezi