SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon’un Arsin İlçe Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Murat Ateşoğlu, ile gündemi değerlendirdik. Ateşoğlu, şoför esnafının Trabzon’da çok sıkıntılarının olduğunu ifade ederek, Arsin’de ise tam aksine şoför esnafının mutlu ve huzurlu olduğunu söyledi. Ateşoğlu, “Arsin’le ilgili yüksek mahallerimizin araçlarının yerlerini verdik. Belediye başkanımız Dr. Erdem Şen ile güzel çalışmalara imza attık. İlçede ki taksicilerimizin daha önceden yerleri yoktu. Onların yerlerini yaptık.  Hepsine araç park alanı, dinlenecekleri durak kulübeleri yapıldı. Arsin ilçemizde şoför esnafımızın hiçbir sıkıntısı yoktur. Mutlu ve huzurludur” dedi.

ŞOFÖRLER TRABZON’DA HUZURSUZ
Trabzon’da şoför esnafının huzursuz olduğunu söyleyen Ateşoğlu, “Trabzon’da birlik beraberlik yok. Doğu ilçelerinden kalkan araçlarımız Kaşüstü kavşağından başlayarak çeşitli bahanelerle ceza yiyor. Esnafımız Trabzon’da zor durumda. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası  bu konu ile hiç ilgilenmiyor. Trabzon’da ise, Meydan’a çıkmak için bir talebimiz yok. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın şu anda başkanlığını yapan Turan Altuntaş, ‘Doğu ilçelerine çalışan minibüsler meydana çıkmak için başkan adayı Ömer Hakan Usta’yı destekliyorlar’ diyor. Bizim şu ana kadar öyle bir talebimiz olmadı. Kendisi bazı durak başkanları ile irtibat halinde belli başlı araçları meydana çıkarıyorlar. Meydanda ki araçlara ceza yazdırıyor. Turan Altuntaş, bazı araçlara iltimas yapıp sonra onları öcü olarak gösteriyor. Çömlekçi’de ki yerimizden memnun değiliz. Şartlar şu anda onu gerektirdiği için araçlarımız ordan hareket ediyor” diye konuştu.

UKOME’DE SIKINTI VAR
Ateşoğlu, “UKOME’de çok sıkıntımız var. UKOME’de tahsis belgesi adı altında para alınıyor. Şehir içine 6 bin TL, ilçelere 3-4 bin TL para alınıyor. Diğer büyükşehirlere baktığımızda diğer illerde bu tahsis belgelerine para ödenmiyor. Ayrıca şu anda araçlarımızdan çalışma ruhsatı isteniyor. Bu da 350 TL civarı bir para. Esnafımızın akaryakıt ücretlerinden, vergilerden, sigortalardan, kaskolardan beli bükülmüş durumda. Kazancının yüzde 80’ini bunlara ödüyor. Bu aracın, lastiği, bakımı, yağı, motor yıpranması var. Kazandığı diğer parada  bunlara gidince esnafımız bu işten hiç para kazanamıyor” şeklinde konuştu.

ALTUNTAŞ’A GÖREV VERİLMEZ
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Turan Altuntaş, UKOME’de ki görevinden alındığını hatırlatan Ateşoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Resmi olarak görevine son verilmiştir. Kendisi hala daha 'ben görevimin başındayım' diyor.  UKOME’de şoförleri temsilen görevi federasyonumuz verir ve federasyonumuz görevden alır.  Bundan sonraki süreçte zaten Federasyon Başkanımız Sayın Fevzi Apaydın, Altuntaş’a artık UKOME’de görev vermez. Çünkü Trabzon’da yapılan bir takım işlerden dolayı şoför esnafı rahatsız. Federasyon başkanımız da Trabzon’a ayrı bir önem veriyor”

Editör: Haber Merkezi