SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon’un Ortahisar ilçesinin şehir içi trafiği her geçen gün daha kötü boyut almaya devam ederken yaklaşık 70 bin kişinin ikamet ettiği Çukurçayır Mahallesi’nde ise durum felaket hâlde. Ancak alternatif bağlantı yolları ile bu durumun önüne geçilebilir. Şehir içinde trafiğin yoğun olduğu noktalar gerek Çukurçayır’dan gerekse Esentepe Mahallesi’nden (Arafilboyu) yapılacak bağlantı yollarla rahatlatılabilir.

SIKINTI AŞILIR
Şehrin doğusundan Çukruçayır’a ulaşmak isteyen vatandaşların Değirmendere, Çömlekçi, Pazarkapı, Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi ve Atatürk Alanı’nı içine alan yaklaşık on kilometrelik güzergâhı kullanması trafiğin aksamasına neden oluyor. Oysaki Değirmendere’ye bağlanacak alternatif yollar sıkıntının aşılmasına yardımcı olacaktır.

İVEDİLİKLİ İŞ
Bölgede bakanlık proje çalışması gerçekleştirdi ve yakın süreçte de kazma vurulacak. Lakin sıkıntının aşılanması adına ivedilikli yapılması gereken iş Çukurçayır ve Esentepe’den Değirmendere’ye bağlantı sağlayacak yolların hayata geçirilmesi olmalıdır. Trabzonlu öncelikle bu bağlantı yollarının yapılıp şehir trafiğine katkı sunmasını istiyor.

Editör: Haber Merkezi