Trabzon’un kalbi olan Yavuz Selim Sahası’nın inşası için halk ayağa kalktı. Kavakmeydan sakinleri bir araya gelerek Yavuz Selim Sahsı önünde bir araya geldi. Hatırı sayılacak bir kalabalıkla Yavuz Selim Sahası için sesini yükselten halk yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bizler Kavakmeydan Mahallesinin esnafları olarak Yavuz Selim Futbol Sahamızı geri istiyoruz. Trabzon’da yarım asırdan fazla tarihi olan nice efsane futbolcuları yetiştirdiği gençlerin idman ve maç yaptıkları Yavuz Selim sahasının olmayışı bizleri derinden üzmektedir. Kavakmeydan mahallesinde yaşayan, burada ticaret yapan esnafımızın işleri son derece kötüye gitmiş olup yaşam mücadelesi vermek durumunda bırakılmıştır. Cıvıl cıvıl bir yaşam alanı adeta terk edilmiş duruma dönmüştür. Amatör sporcular hakemler, gözlemciler, kulüp yöneticileri her gün bu yaşam alanında faaliyet göstermekte hatta emeklilerin ücret vermeden maç seyri zevkini aldıkları, tek yer olan bu sahamızı maalesef yok olmuş adeta gençler spor alanından sokak alanlarına mahkum bırakılmıştır.

GENÇLER İÇİN
Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’ndan bu kararı gözden geçirmesini, herkesin uğrak yeriş olan bu sahanın canlı tutulması için gençlerin ve amatör idman yapacakları, maçları oynayacakları bir hale getirilmesi için gerekli girişimde bulunmasını ve bu bölgede esnafımızın ticaretinin tekrar yaşamasını sağlamak içi gereğinin yapılmasını saygıyla arz ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Editör: Haber Merkezi