SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon’da Hüseyin Avni Aker Stadı, Yavuz Selim Stadı ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun yıkılmasıyla meydana çıkan alanda yapılacak Millet Bahçesi kafalarda soru işareti yarattı.

Söz konusu alanda çalışmalara başlanmasına rağmen herhangi bir somut projenin vatandaşlara sunulmamış olması tepki çekti. Trabzonlu, projenin oldu bittiye getirilmesinden korkuyor.

NASIL ŞEKİLLENECEK?
Mevcut alanla ilgili çeşitli proje görselleri bulunsa da Millet Bahçesi’nin nasıl şekilleneceği konusunda yetkililerden net bir açıklama yapılmaması kafalardaki soru işaretlerini arttırıyor.

Yıkılan Yavuz Selim Stadı’nın yerinde yeniden stad yapılması isteği de ‘madem yenisi yapılacaktı eskisi neden yıkıldı’ sorusunu akıllara getirdi. Yavuz Selim Stadı’nın yeniden yapılıp yapılmayacağı da muallak.

TİYATRO ORAYA MI?
Mevcut alanın yanındaki Orman Lojmanları’nın da yıkılarak aynı bölgeye Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’ne tahsis edilecek bir sahnenin yapılması planlandığı da öne sürülmesine rağmen bu konuda da net bir açıklama yok. Trabzon halkı daha önce de bu tarz oldu bittilerden dersini ağır şekilde almış olduğu için yetkililerden bir bilgilendirme bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi