SONNOKTA MERYEM AKGÜN - Trabzon’da bir araya gelen TMMOB, Vakıf, dernek, sendika ve meslek kuruluşları teröre lanet okudu. Bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına Kenan Kuru ortak açıklamada bulunarak, “Trabzon' un Maçka ilçesinde 15 yaşındaki kınalı kuzu Eren ve Başçavuş Gedik şehit edilmiş ve bir askerimizde yaralanmıştır. Trabzon'daki terör eylemleri nedeniyle ortak aklın temsilini ifade eden bizler, Trabzon'un birliğine bütünlüğüne karşı hesabı olanlara hatırlatıyoruz ki  bölücü terörün vahşetine geçit vermeyeceğiz” dedi. 

SONUÇ ALAMAYACAKSINIZ
Kuru, “Yine buradan, Trabzon üzerinde oyun oynamak isteyenlere ifade ediyoruz ki, pusulası olmayan küresel oyuncuların oyuncağı yönetimindeki kırık dökük gemi ile Karadeniz'e açılmanız sonuç alamayacaktır. Trabzonlunun felsefesinde, duyuşlarında, davranışlarında, sevgisinde ve isteklerinde vatan sevgisi barınmaktadır. Trabzon, başkalarının anlayışlarıyla pusulasını belirlemez, gerçeklerin dışında da yer almaz” diye konuştu. 

BİZ MİLLETİMİZE SEVDALIYIZ
Ortak açıklamada vatandaşa da çağrıda bulunan Kuru, “Trabzon birdir, Milletine sevdalıdır ve her türlü teröre geçit vermemiştir, vermeyecektir. Ortak hedef, Trabzon halkının samimiyetinin varlığı ile çalışmalar yapılacaktır. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Trabzon, üzerinde oynandığı anlaşılan oyunları vatandaşların şuurlu birliği ve hukuk içinde aşılmalıdır” ifadelerine yer verdi. 


 

Editör: Haber Merkezi