Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga’nın organizasyonunda bir araya gelen Başkan Zorluoğlu ve İranlı turizmciler, Trabzon-İran arasındaki turizmin geliştirilmesi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

İLİŞKİLERİMİZİ ARTIRMALIYIZ
“İranlı kardeşlerimizi şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” diyen Başkan Zorluoğlu, “Van’da valilik yaptığım dönemden İranlı turistlerin kalitesini biliyorum. Bizim yaşam biçimimize çok yakınlar. Çok sakin, beyefendi, kibar, hakikaten çok kıymetli insanlar. İran’a gittiğimde bir yabancı ülkeye gitmiş gibi hissetmedim hiç. Bizler din kardeşiyiz. Gerek İran’dan Trabzon’a, gerek Trabzon’dan Tebriz’e ve diğer şehirlere gidilmesi için iş birliğini ve ilişkilerimizi artırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İRANLI KARDEŞLERİMİZİ AĞIRLAMAK İSTERİZ
Turizmin gelişmesine büyük önem verdiğini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Sadece Körfez ülkelerinden değil İran ve Avrupa’dan da şehrimize turist gelmesini amaçlıyoruz.  Trabzon’da 15 sene önce 2 bin yatak varken, şimdi 40 bin yatak var. İranlı turistlerin ne arzu ettikleri de bizler için önem taşıyor. Trabzon’u daha cazip hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha fazla İranlı kardeşimizi ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

TRABZON’U ÇOK SEVDİK
İranlı acente sahipleri adına konuşan Ahmedi Gıhassem ise gördükleri ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirerek “Trabzon’u çok sevdik. Biz de acente sahipleri olarak aramızdaki ilişkilerin gelişmesini gönülden arzu ediyoruz. Yapacağımız ortak çalışmalarla Trabzon’a daha fazla turist getirmek isteriz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi