Bireylerin ve kurumların daha fazlasını başarmalarını misyon edinen Microsoft Türkiye, bu kapsamda hayata geçirdiği Digi- Girlz projesinin bu yılki dördüncü etkinliğini 17 Nisan Çarşamba günü Trabzon’da gerçekleştirdi. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Microsoft ve Habitat işbirliğinde Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Berna Yıldız, Program Yöneticisi Elif Eser, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Mehmet Can İrhan, DigiGirlz etkinliğinde Trabzon Fen Lisesi Konferans Salonu’nda kız öğrencilere kariyer basamakları hakkında deneyimlerini anlattı.

FIRSATLARI GÖRME İMKANI
Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Fen Lisesi kız öğrencileriyle, bilişim ve teknoloji alanındaki kariyer fırsatlarına yönelik bilgiler paylaşıldı. Etkinlikler boyunca 700’e yakın lise ve üniversiteli kız öğrenci, Microsoft çalışanları ve yöneticileriyle bir araya gelerek Microsoft’ta kariyer süreçleriyle ilgili fikirler edinirken, bilişim ve teknoloji alanında kariyer ve iş hayatına daha yakından bakma fırsatı yakaladı.

5 KİŞİDEN SADECE 1’İ KADIN
Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Mehmet Can İrhan, kadınların teknoloji alanında daha fazla bulunmalarını istediklerini belirterek, “Şu an Türkiye ve dünyada teknoloji alanında çalışan 5 kişiden sadece bir tanesi kadın. Biz de dünya Kadınlar Günü’nde ilk etkinliğimiz yaptık. Yaklaşık 2 yıldır 5 kentte DigiGirlz etkinlikleri yapıyoruz. Yaptığımız etkinliklerle Microsoft çalışanları ile özellikle meslek, fen ve imam hatip liselerinde okuyan öğrencileri bir araya getiriyoruz. Hem onlara bir rol model oluşturmak hem de teknoloji sektöründeki imkânları anlatmış oluyoruz” dedi.

TRABZON DÖRDÜNCÜ DURAK
İrhan, “Özellikle Microsof çözümlerimizi müşterilerimize sağlamak, en iyi şekilde kullanım ve verimliliği, arttırmak, yeni çözümleri kendilerine sunmak için danışmanlık hizmetimiz var. Bu ekiple beraber hizmet ediyoruz. DigiGirlz kapsamında yaptığımız hem kadın yöneticileri hem de kadın çalışanlarımızın kız öğrencilerine rol model olmalarını sağlamak için Türkiye’de 5 ili dolaşıyoruz. Gaziantep, Kayseri, Erzurum’a gittik. Trabzon dördüncü durağımız. Bundan sonraki durağımız da Sivas olacak. Yaklaşık bine yakın kız öğrenciyle buluştuk. Etkinlik sonunda bin 500 kız öğrenciye ulaşmış olacağız” diye konuştu.

SAYILARINI ARTTIRMAK İÇİN
Kadınların çeşitli nedenler ve ön yargılarla geri planda kaldığı teknoloji dünyasında fırsat eşitliği sağlayacak faaliyetlerde bulunmanın kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Berna Yıldız ise, “DigiGirlz etkinliklerimizle kadınların teknoloji alanında potansiyellerini ortaya çıkaracağımıza ve teknolojide kadın çalışan sayısını artıracağımıza inanıyoruz. Genç kızlarımızı yüreklendirip yüksek teknoloji alanındaki çalışma olanaklarını keşfetmeleri ve bu yönde kariyer planlaması yapmaları konusunda motive ediyoruz” şeklinde konuştu.

KIZ ÖĞRENCİLERE ROL MODEL
Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Microsoft olarak çeşitlilik bizim için büyük önem arz ediyor. Teknoloji alanında daha çok kadının yer alması için erkek işi algısının kırılması gerekiyor. Kız öğrencimiz meslekleri cinsiyete göre sınıflandırmadan yalnızca hayallerine odaklanmalı. Hem rol model olmak hem de teknoloji alanındaki gelişmeleri çocuklara anlatmak, onların gelecek planlarını bu yöne nasıl çevirebilecekleri konusundaki sorularına cevap vermek için buradayız. Kendi kariyer hikâyelerimizden kızlarımıza örnek olabilmek, biz neler yaşadık, yılmadan, korkmadan nasıl çalıştığımızı anlatıp kız öğrencileri cesaretlendirmek istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi