SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon, biri vakıf üniversitesi olmak üzere 3 üniversitesiyle birlikte yeni eğitim öğretim döneminde “bir üniversite kenti” olarak dikkat çekiyor. Trabzon Üniversitesi’nin (TRÜ) kurulup geçtiğimiz yıl rektörünün atanmasıyla birlikte 3 üniversiteye ulaşan Trabzon, önümüzdeki günlerde yapılacak üniversite tercihleri öncesinde öğrencilerin öncelikli seçenekleri arasında yer alıyor.

ÜNİVERSİTE GELENEĞİNE SAHİP
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal bir öğrencinin üniversiteyi tercih etmesi için kentin özelliklerinin de önemli olduğunu belirterek Trabzon’un bir öğrenci için avantajlı özelliklere sahip olduğunu kaydetti. Baykal, Trabzon’un köklü üniversite geleneğine sahip bir kent olduğunu belirterek KTÜ’nün avantajlarından söz etti. Baykal, “Üniversitemiz YÖK’ten kalite belgesi alan ilk üniversitelerden biri” dedi.

AYAKTA DURMAK İÇİN
KTÜ’de 50 bin öğrenci, yeni devlet üniversitesi TRÜ’de 10 bin öğrenci ve vakıf üniversitesi Avrasya’da 8 bine yakın öğrenci bulunuyor. 70 bine yakın öğrenci sayısıyla Trabzon, eğitim kenti olarak öne çıkıyor. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız üniversitelerin değerinin bilinmesi gerektiğini kaydederek, “Bizim ona da destek olmamız lazım. Bu şehrin ayakta durmasının tek yolu eğitimdir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi