SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu daha önce aynı yerinde yapılacağını açıkladığı otogarın yeni yerini dün Büyükşehir Belediye Meclisinde açıkladı. Mevcut yerinde yapımın, inşaat sırasında yolcu ve işletmeler açısından zorluklara neden olacağını belirten Zorluoğlu “Bunun için yeni yer arayışına girdik ve Maçka yolu üzerindeki Oto Galericiler Sitesinin yanındaki alanı belirledik.” dedi.

FEN İŞLERİ KALKIYOR
Sahile 800 metre mesafedeki alanın Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerine ait Fen İşleri Müdürlüğünün kullandığı alan olduğu söyleyen Zorluoğlu “Onları da kısa sürede yeni yerlerine taşıyacağız. Burayı da projelendirip ihalesini yapıp şehrimize iyi bir terminal kazandırmak istiyoruz.” diye konuştu. Konuyla ilgili CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç söz aldı.

ŞEHRİN BEKLEDİĞİ KONU
CHP’li Şahin, otogarın Değirmendere Vadisi’nde dereye bitişik yerde yapılmasının tehlike yaratacağını belirterek “Türkiye’de lokal yağışlar, ani heyelanlar yaşanıyor. Otogar için o yerin çok iyi düşünülmesi gerekiyor.” dedi. Başkan Genç ise Şahin’e katılmadığını söyleyerek “Terminalin şehrin en beklediği konu olduğunu düşünüyorum. Süratle tamamlanmalıdır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi