SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Trabzon Postanesi ve arkasındaki bina yıkılarak yerine 5 katlı yeni bir bina yapılacak. İki binanın önünde bulunan boş alanın da talep edildiği ortaya çıktı. Ancak Ortahisar Belediyesi ortada ki alanın kullanılmasına izin vermedi. Maddeyle ilgili öneri kararı dün Ortahisar Belediye Meclisi tarafından alınarak Anıtlar Kurulana gönderildi. Kurulun izin vermesi halinde Postane ve Telekom Binası yıkılarak yerine yenisi yapılacak.

YENİ BİNA 5 KATLI
Trabzon Ortahisar Belediyesi, 2018 yılı Ocak ayı toplantıları, dün yapılan son toplantı ile sone erdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü. Mecliste, İmar Komisyonunda gelen son madde ise dikkat çekti. Maddeye göre Ortahisar İlçesinde bulunan Merkez Postane ve arkasındaki bina yıkılarak yerine yeni bir bina yapılacak. Bu amaçla meclise gelen maddeye göre yeni yapılacak bina 5 katlı olacak.

ÖNCE ANITLAR KURULUNA
İlgililerin postanenin hemen önünde yer alan boş alanı da istediği ancak Ortahisar Belediyesinin müdahalesi ile bu alanın verilmediği kaydedildi. Yeni yapılacak bina, çevresinde tarihi eserler yer aldığı için ilk olarak Anıtlar Kuruluna gidecek. Kurul onayladığı takdirde burada bulunan eski binalar yıkılarak yerlerine yenisi yapılacak. Maddeyle ilgili konuşan Başkan Ahmet Metin Genç, ilgililerin postanenin hemen önünde yer alan boş alanı da istediğini fakat uygun görülmeyerek reddedildiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi