SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzonlu şoförler Mehmetçik’in Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’nın 51. Gününde destek olmak için araçları ile şehir turu attılar. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kayıtlı taksi, dolmuş, minibüs ve otobüsçüler, oda başkanı Ömer Hakan Usta’nın düzenlediği destek ile Türk Bayrakları ile süsledikleri araçlarla şehir turu attılar. Yenimahalle Fuar alanında Türk Bayraklı araçları ile toplanan şoförler, hep bir ağızdan, ‘Mehmetçiğimizin yanındayız, Ömer Başkan Bizi Afrin’e götür’ sloganları attılar.

MEHMETÇİK’İN YANINDAYIZ
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, devletin terör örgütlerine yönelik Afrin’de yürütülen ‘Zeytindalı Operasyonu’na destek için toplandıklarını belirterek, “Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak şoför esnafımızla birlikte uluslar arası güçlerin ülkemizin üzerinde oynadığı oyunlara karşı güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için konvoy düzenledik” dedi.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ
Türk Ordusu’nun teröre karşı uluslar arası mücadele verdiğine vurgu yapan Usta, “Gün birlik ve beraberlik olma günüdür. Güvenlik güçlerimizi, her zaman ne şartlarda olursa olsun destekliyoruz. Burada da yapacağımız konvoyla onların yanındayız. Afrin operasyonunun 51. Gününü geride bırakıyoruz. Terörün tamamen temizlenmesi, PKK’nın uzantılarının artık yerinde bitirilmesiyle ilgili operasyonumuz hiçbir kesintiye uğratılmaksızın devam etmektedir. Bu iş Allah’ın izniyle ya bitecektir ya da bitecektir. Başka bir alternatifi kalmamıştır” diye konuştu.

AYAKLARINA TAŞ DEĞMESİN
Afrin Operasyonu’nun Türkiye’nin istikbali için olmazsa olmaz bir operasyon olduğunu belirten Başkan Usta, “Türkiye bu kamburuyla beraber daha uzun süre gitme niyetinde değildir. 35 yıldan beri taşınan bu kambur inşallah bitecektir. Türkiye,  ilerlemeye, büyümeye ve gelişmeye koşar adım devam edecektir. Cenab-ı Allah bizim için orada çarpışan Mehmetçiğimizin ve güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin. Allah yar ve yardımcıları olsun. Biz Trabzonlu şoförler olarak bu vatana canımız, malımız, kanımızı feda etmeye hazırız” diye konuştu.

HALKTAN BÜYÜK DESTEK
Açıklamaların ardından Trabzon’da bulunan bine yakın taksi, dolmuş, minibüs ve otobüsten oluşan konvoy, Beşirli-Tanjant ve Meydan’da bayrak ve kornalarla şehir turu atarak Mehmetçik’e destek oldular. Şehir boyunca bayraklarla süslenmiş dolmuş, taksi ve otobüslerle tur atan şoför esnafına Trabzonlu vatandaşlar da büyük destek verdi.

Editör: Haber Merkezi