Trabzon Sivil İnisiyatifi tarafından düzenlenen yürüyüşle Trabzonlu vatandaşlar Kudüs’ün işgal edilmesini protesto etti. Öğretmen evi önünde toplanan binlerce vatandaş, Uzun Sokak boyunca Meydan Parkı'na doğru yürüyüş yaptı. Sloganlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, AK Parti Milletvekili aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Meydan Parkı'nda son bulan yürüyüşün ardından Trabzon Valisi Yücel Yavuz kalabalığa seslendi.

MÜCADELE EDİYORUZ
Vali Yavuz, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bütün İslam ülkeleri aslında, bu duygunun düşüncesinin başkenti olan İstanbul’da bir araya geldiler. Burada dünyaya bir bildiride bulunulacak. Zalim, Zulüm, Haksızlık ne kadar insanlık dışı uygulama varsa karşınızda Türkiye var. Duruşumuzu netleştirdik. Birlik ve beraberliğimizi her zaman dünyaya deklare ettik. Artık açık ve net. Bir fikir birliği, düşünce birliği oluşuyor. Şuanda Trabzon’da hangi siyasi düşüncede olursa olsun, bir sivil platform oluştu. Biz Türk milleti olarak terörle mücadele ediyoruz. Biz aslında Orta Doğu’da ki bütün planların hedefinde olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Onlar ne kadar gelirse gelsinler misliyle karşılık veriyor ve büyümeye devam ediyoruz. Bayrağımız, ezanımız, vatanımız ve devletimiz bahis konusuyla bir araya gelmeye bilen milletiz” dedi.

ZAFER İNANANLARDANDIR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da şu ifadeleri kullandı: “Miraç hediyemiz, Mescid’i Aksa ve etrafı, mübarek kılınan topraklardır. Kudüs bizim için manevi meseledir. Kudüs bizim için milli meseledir. Çünkü asırlar boyunca ecdadımız bu mübarek topraklara sahip çıkmış, uğurunda can vermiş ve kıyamete kadar da buraları bize emanet etmiştir. Ecdadımız, ‘Mekke Allah'ın (c.c.) haremi, Medine Hz. Muhammet (SAV) Efendimizin haremi, Kudüs tüm Müslümanların haremidir’ demiştir. Haremimizin İsrail ve işbirlikçi Amerika tarafından kirletilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu unutmayacağız ve yaşatacağız. Bu ilahi emirlere sığınan ve dayanın mücahitler: Allah bizimledir, zafer inananlarındır.”

Editör: Haber Merkezi