Kuruluşunun 93’üncü yılını kutlayan Trabzon Ticaret Borsası’nın geleneksel iftar yemeği üyelerinin yoğun katılımı ile yapıldı.  

TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ın daveti ile gerçekleşen iftar yemeğine; Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Arsin OSB Başkanı Erkut Çelebi, Borsa Meclis Üyeleri, borsa üyeleri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan yemeğin kuruluş yıldönümü öncesine gelmesinin kendileri için ayrı bir mutluluk olduğunu belirterek “3 Haziran 1926’da kurulan ve Türkiye’nin en eski meslek kuruluşlarından biri olan borsamız geride bıraktığı 93 yılda başta fındık olmak üzere iştigal alanına giren konularda başarılı çalışmalar yapmıştır. Ve bu çalışmalarda hep öncü olmuştur. Bunlardan biri hiç şüphesiz ülkemizin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak için uygulanan projedir. Bu projemiz bugün sektörde birçok kurum ve kuruluşlar tarafından da örnek alınmış alınmaya da devam etmektedir. Bu çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını önümüzdeki yıllarda hep birlikte göreceğimizi umuyorum” dedi.

TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk de fındıktan sonra en çok işlem gören ürün olan çaydaki sorunlara değinerek, çay sanayicilerinin zor durumda olduğunu, bunların da devletin gereken tedbirleri alarak kısa sürede çözülmesini beklediklerini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi