SONNOKTA ÖZEL HABER - Geçtiğimiz yıl Trabzon Valiliği tarafından desteklenen, İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) ve Anadolu Eğitim, Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) iş birliğiyle ilki düzenlenen Trabzon Uluslararası Film Festivali şehirde büyük yankı uyandırmıştı. Şehrin tüm dinamiklerinin ayağa kaldırıldığı anlamlı festival sayesinde ciddi bütçeli işlerin altına imza atılmıştı.

ANTALYA İLE YARIŞACAKTIK
İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, “Trabzon’a film festivalini kazandırmanın mutluluğu içindeyim” dediği festivalin hedefi de büyüktü. Öyleki, ANADER Başkanı Asım Aykan, ödül töreninde “Uyumadık, bu işi Trabzon’a yakışır biçimde, kaliteli bir biçimde sunalım ve gelecek sene de Antalya ile yarışalım dedik” diye konuşmuştu.

TEK ATIMLIK FESTİVAL
Ancak her yıl yapılması düşünülen ve dünyaca ünlü Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne rakip olacağı söylenen Trabzon Uluslararası Film Festivali bu yıl yapılmadı. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayı içerisinde yapılan festivalin bu yıl ekonomik sıkıntılar nedeniyle yapılmadığı ileri sürülürken, bundan sonraki yıllarda ise devam edip etmeyeceği ise bilinmiyor.

Editör: Haber Merkezi