Beraberindeki Beşir Derneği İl Heyeti Üyeleri ile birlikte Sonnokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Yahya Öztürk’ü ziyaret eden Yaşar Bankoğlu, Beşir Derneği’nin Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yarına faaliyet gösteren uluslararası yardım kuruluşu olduğunu kaydetti. Yurt içi ve yurt dışında nerede bir mahzun ve mahcup gönül varsa yardımına koşmayı amaç edindiklerini ifade eden Bankoğlu, bu kapsamda Trabzon’da ciddi çalışmalar yürütmeye gayret ettiklerini söyledi. Trabzon’da tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli yardımda bulunduklarını hatırlatan Bankoğlu, şöyle konuştu:

SOSYAL MARKET HİZMETTE
Yardımlaşmak, yardıma vesile olmak, mahzun ve mahcup gönüller için girişimlerde bulunmak kulluk vazifesidir. Bizler bu çalışmalarımızla kulluk vazifemizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Trabzon’da sosyal market projemizi sahaya tatbik ettik. Her ay düzenli yardımda bulunduğumuz ailelerimiz buraya geliyor. Marketten alışveriş yaparcasına hangi ürüne ihtiyacı varsa raftan o ürünü alıyor. Böylece bu yardım nitelik kazanıyor. Evinde pirinci olan ama mercimeği bulunmayan insana bir paket daha pirinç vermenin bir anlamı yok. İhtiyaç sahibi ailelerimize sadece kumanya yardımında bulunmuyoruz.

YARDIMLAR HAYIRSEVERLERİN
Okullar açıldığında çocukların çanta ve kırtasiye ihtiyacını karşılamaya gayret ediyoruz. Kıyafet ihtiyaçlarının karşılanmasına gayret ediyoruz. Kurban Bayramında yoğun olmak üzere yıl boyunca et ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Tüm bu yardımlar bizim değil hayırseverlerindir. Bizler inşallah aracı olmak gayretindeyiz. Trabzon halkı yardımlaşmayı, yardımda bulunmayı, ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gidermeyi öncelik olarak görüyor. Sizin aracılığınızla özellikle bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hayırseverlerimiz bizlere ne kadar destek olursalar bizler o kadar daha fazla ihtiyaç sahibinin yardımına koşabiliriz.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN HAYRINA SU KUYUSU AÇIYORUZ
"15 Temmuz Destanı"nı dünyanın farklı yerlerinde anlatmak amacıyla başlattığımız "15 Temmuz Şehitlerimiz Adına 250 Su Kuyusu" kampanyasıyla Çad, Kamerun, Somali, Sudan, Nijerya, Tanzanya ve Afganistan gibi kurak bölgelerde 15 Temmuz şehitlerinin her biri adına su kuyuları açıyoruz. "15 Temmuz 2016'da, yakın tarihimizin en büyük ihaneti olan darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ, milli egemenlik ve bağımsızlığımızı doğrudan hedef almıştı. Milli birlik ve beraberliğimizi parçalamayı, istikbal ve istiklalimizin teminatı olan gönüllü teşekküllerimizi yıpratmayı arzulamıştı. Milletimizin birbirine güvenini sarsmak, beyhude bir çabayla sahih İslam anlayışını ve irfan geleneğimizi bozmak için uğraşmıştı. Seçilmiş iradeye ve milletin egemenliğine yönelik bu darbe girişimi, ekonomik ve politik anlamda büyük bir istikrarsızlığa veya krize yol açmadan engellendi. 15 Temmuz Şehitlerimiz Adına 250 Su Kuyusu Kampanyamız ile 15 Temmuz destanını, kalıcı eserler inşa ederek farklı coğrafyalarda anlatmayı ve her şehidimiz adına sadaka-i cariye olacak bir hayrat hayata geçirerek mazlum coğrafyaların hizmetine sunmayı amaçlıyoruz.”

YEMEN İÇİN YARDIMA KOŞALIM
Beşir Derneği’nin yurt içindeki çalışmalarının yanı sıra yurt dışında da ciddi faaliyetler gerçekleştirdiğini kaydeden Bankoğlu şunları kaydetti: “Şuanda Yemen’de yüzyılın en büyük insanlık dramlarından biri yaşanıyor. Birleşmiş Milletler raporlarına göre, iç savaşın devam ettiği Yemen'de ülke nüfusunun yüzde 75'i yani 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor. Yemen’de süren savaş nedeniyle şu ana kadar en az 100 bin kişi hayatını kaybetti, milyonlarcası ise evini terk etmek zorunda kaldı. Ayrıca ülkenin neredeyse tamamı açlık krizi ile karşı karşıya ve yaklaşık 85 bin çocuğun kötü beslenmeden kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor. Yemen’de, savaş mağduru kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılacak her bir yardım hayati önem taşıyor. Hayırseverlerimiz YEMEN yazıp 4032’ye sms göndererek ₺10 yardımda bulunabilir veya online bağış sayfamızdan dilediğiniz kadar katkı sunarak kampanyamıza destek olabilir, kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına vesile olabilirler. Ayrıca bulunduğunuz Trabzon Temsilciliğimize müracaat edip makbuz karşılığında bağış yapabilir veya 0216 375 4042 numaralı çağrı merkezimizi arayarak bağış işlemlerini gerçekleştirebilirler. Her yardım çok büyük önem taşımaktadır.

Editör: Haber Merkezi