Trabzon'a 1 ay önce Bitlis Valiliği’nden atanan Vali İsmail Ustaoğlu, dün basın kuruluşları imtiyaz sahipleri ve basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Trabzon’a ve bölgeye yabancı olmadığını belirten Vali Ustaoğlu, Trabzon’da görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bölgedeki terör operasyonları ile ilgili soru üzerine Vali Ustaoğlu, “Şu an şehrimiz huzur ve güvenin en iyi durumda olduğu bir dönemi yaşıyor” dedi. Ustaoğlu şöyle devam etti:

SON ÇIRPINIŞLARI
Şu an bu noktada bir sıkıntımız yok. Yani Trabzon’umuzun her yaylasına dağının en zirvesine kadar ulaşılabilecek bir güvenlik ve huzur ikliminin olduğunu buradan rahatlıkla olduğunu söyleyebilirim. Terör örgütü bu bölgeyle alakalı zaman zaman stratejik planlarıyla bu bölgede kendine bir yer bulmaya eylemler yapmaya çalışıyor. Bu bölge duyarlılığıyla Allah’a şükürler olsun bunlara burada mekan tutturacak bir ortamı hiçbir zaman vermedi zaten. Onlarda son çırpınışlarını yaşıyor.

NE GEREKİYORSA...
Özellikle 2018 bu yıl bu bölge açısından terör örgütüyle mücadelede çok anlamlı bir yıl oldu. Birçoğu da arananlar listesindeydi, belli kategorilerde arananlardı ve hepsi de burada öldürüldü. Biz sürekli bu konu ile ilgili tabi ki turizm kırılgan bir sektör, özellikle turizmin en önemli şeyi malum huzur ve güvenle alakalı. Bizde bu ilimizin huzur ve güveni noktasında tesis edeceğimiz bu iklimin sürdürülebilirliği açısından ne gerekiyorsa yapacağız.

EN UFAK ŞÜPHE OLMASIN
Turizm sektörümüzün de bu noktada en ufak bir şüphesi ve tereddüttü de olmasın. Bütün ekiplerimizle, çok güçlü bir ekibimiz var. Allah razı olsun sayın bakanımız zaten bu noktada nasıl kararlı olduğunu hep birlikte zaten biliyorsunuz. Biz de onun talimatları doğrultusunda ilimizde şu an tüm ekiplerimizle ve kolluk gücümüzün her kademesindeki arkadaşlarımızla birlikte bu şehrin huzur ve güvenini sabote etmeye yönelik her türlü eyleme karşı zaten tedbirlerimizi de aldık. Herhangi bir sıkıntı da inşallah yok” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi