Trabzon’un Araklı İlçesinde meydana gelen sel ve heyelan felaketinin ardından bu kez Yomra’da dereler patladı. Yomra ‘dan, Özdil - Tepeköy, Oymalı ve Yayla Mahallelerine ulaşım sağlayan yol, yoğun akan su nedeniyle çöktü. 

Yolun belli bölümlerinin çökmesi sonrasında bölgeye ulaşımın aksadığı belirtiliyor. Bölgede elektrikler kesildiği kaydedilirken, ana su borusununda patladığı ifade ediliyor. 

Henüz bölgede ne kadarlık hasar olup olmadığı bilinmezken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yomra Belediyesi ve Devlet Su İşleri Ekiplerinin bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

BAŞKAN BIYIK'TAN AÇIKLAMA
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yaptığı açıklamada; "Değerli Yomralılar; Özellikle kırsal mahalelerimizde kuvvetli sağanak yağış yaşanmaktadır. Yağışın yarın da (21 Haziran Cuma) devam edeceği bildirilmiştir.

İlçemizin bazı noktalarda dere taşkınları yaşanmıştır. Dere taşkınları ve heyelan olaylarına karşı, dere yataklarının ve heyelan riski bulunan alanların terk edilmesi gerekmektedir. Lütfen can güvenliği için risk taşıyan alanlarda bulunmayalım.

Ayrıca Yomra-Özdil-Oymalı Yolu'nda heyelan olayı yaşanmıştır. Mahalle yollarındaki risk nedeniyle gerekli olmadıkça araç ile yola çıkılmaması önem taşımaktadır. Devletimizin ilgili kurumları ile birlikte tüm noktalara müdahale edilecektir." ifadelerine yer verdi.


 

Editör: Haber Merkezi