SONNOKTA FATİH SAYGIN - Trabzon’da 9’uncu Uluslarası Sanat Günleri kapsamında konser verecek olan BaBa ZuLa’nın heyecanı yaşanıyor. Türkiye’de belli bir tür içine dahil edemeyeceğimiz ender gruplardan olan BaBa Zula, 1996 yılında Dervis Zaim’in Tabutta Rövaşata adlı filmine müzik yapmak üzere Levent Akman, Murat Ertel ve Emre Onel tarafından kuruldu. Amerika’dan Japonya’ya, Kanada’dan Brezilya’ya ve Avrupa’nin birçok ülkesine turneye giden grup ülkemizin müzik elçisi durumunda.

DÜNYANIN HERYERİNDE DİNLENİYOR
Geleneksel halk müziğinden beslenen BaBa ZuLa bunu çağdaş müzikle birleştiriyorlar. Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Erkin Koray, Barış Manço, Moğollar’dan etkilendikleri kadar Jimi Hendrix, Bob Marley, Santana, Frank Zappa, The Doors’dan esinleniyor. Bir yanda funk, diğer yanda elektronik ile memleket topraklarında yapılan Türkçe saykodelik müziğini özgün bir biçimde sunuyor. BaBa ZuLa, bu özgünlüğü yakalayabildiği için sadece bu topraklarda değil dünyanın her yerinde ilgiyle dinleniyor.

HAYRANLARI MERAKLA BEKLİYOR
Grup müziklerini 'Uzay yolu oryantal müziği' olarak lanse eden BaBa ZuLa sahne performanslarıyla da takdire şayan. Müzisyenler, konser sırasında rengarenk kostümler giyerken dans ve tiyatral öğelerle müziklerini destekleyerek adeta şamanik bir ayin sunuyor. 

Bu noktada evrensel müzik iradesine Anadolu fikrini katan BaBa Zula konseri izlememiş bir insan çok şey kaybeder! 9’uncu Uluslararası Sanat Günleri kapsamında Trabzon’a gelecek olan BaBa ZuLa’nın konseri için biletler şimdiden satışa çıktı. Hayranlarının merakla beklediği gece 22 Ekim’de KTÜ AKM’de düzenlenecek.



 

Editör: Haber Merkezi