Trabzon’da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar gereği, yoğunluğun fazla olduğu yerlerde maske takılmasının zorunlu olması ve Ayasofya Sahil kesiminde spor ve yürüyüş yapılmasına izin verilmesi sonrasında Trabzon Emniyet Müdürlüğü bu konudaki denetimlerini sıklaştırıyor. 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Başkanlığında Olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, kalabalık ve yoğun hareketliliğin gözlendiği, yayaların yoğun olarak kullandığı Meydan ve Civarı, Gazipaşa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Kunduracılar Caddesi, Kemeraltı, Maraş Caddesi, Uzun Sokak, İnönü Caddesi, Trabzonspor Bulvarı, Çukurçayır Mah. Çukurçayır Caddesi, Çömlekçi Mah. Çömlekçi Caddesi, 1 ve 2 No’lu Sanayi Bölgesi, Kalkınma Mah. Farabi Caddesi, Beşirli Mah. Devlet Sahil Yolu Caddesi’nde maskesiz sokağa çıkmayı, hareketli yaşamı devam ettirmek amacıyla yürüyüş ve spor yapmak isteyen vatandaşların, Ayasofya Mahallesi sahil yürüyüş alanında sosyal mesafeye uyacak şekilde, maske kullanarak, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneş ışınlarına fazla maruz kalmadan, kabuklu kuruyemiş v.b. atıklarla çevreyi kirletmeden, gerekli hijyen kurallarına uymak suretiyle yürüyüş ve spor yapmalarına müsaade edilmesine karar verildi.

DENETİMLER SIKLAŞIYOR
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden ekiplere verilen talimatla maske takmanın zorunlu olduğu bölgelerde ve Sahil kesiminde denetimlerin sıklaştırılması istendi. Polis ekipleri maske konusunda vatandaşları uyaracak uymayanlara ise ceza uygulayacak. Maskesini çene altında tutan, burnu dışarıda maske kullananlara da izin verilmeyecek. 

SAHİLDE SOSYAL MESAFE VE MASKE UYARISI
Spor ve yürüyüş yapmak isteyenlerin kullanımına açılan sahil kesiminde ise ekipler yapacakları denetimlerde vatandaşları maske takılması ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri yönünde uyaracak. Vatandaşların gruplar halinde olmalarına izin verilmeyecek. 

Öte yandan denetimler gün boyu ve gece saatlerinde de devam edecek.

Editör: Haber Merkezi