SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon’da başta Meydan olmak üzere Maraş Caddesi, Tanjant yolu ve şehrin en işlek cadde ve sokaklardaki yollarda trafik sıkışıklığı vatandaşları canından bezdirdi. Turistlerin ve gurbetçilerin şehre akın etmesiyle birlikte artan özel araçlar yüzünden şehrin birçok noktasında uzun kuyruklar oluştu. Bu durum vatandaşların tepkisine neden olurken vatandaşlar şehirde dolmuş sayısının azaltılmasını istedi. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta da dolmuş sayısının 2002 yılında azaltıldığını hatırlattı.

TOPLU TAŞIMA KÜLTÜRÜ YOK
Başkan Usta, “2002 yılında dolmuşçulukta minibüs sistemine geçtik. O zaman şehirdeki dolmuş sayısı 1500 civarındaydı. Ama biz o tarihte dolmuş sayısını 730’a düşürdük. Şehirdeki hususi araç sayısı da 80 bin civarındaydı. Aradan 16 sene geçti. Özel araç sayısı da şuanda 250 bine çıktı. Yani trafiği aslında dolmuşçular değil, hususi araçların artması sıkıştırıyor. Günde 50-60 tane özel araçta kayıt yaptırmaya devam ediyor. Şehrimizde ne yazık ki toplu taşıma kültürü de zayıf ” dedi.

YENİ ARAÇLAR YOLDA
Usta sözlerine şöyle devam etti: “Yol kenarlarına çekilen araçlar kaldırılmalı. Yol kenarlarından hususi araçları kaldıramıyoruz. Yolcu alıp indiremiyoruz. Hususi araçlar her yere park ediyor. Şehrimizde ne yazık ki toplu taşıma kültürü de zayıf. Dolmuşlarımız ile ilgili yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Araçlarımızı yenilemek için. Daha kaliteli, Trabzon’a vizyon kazandıracak, yolcularımızın konforunu artıracak yeni araçlarımız ile inşallah taşımacılık yapacağız. Araçlarımızı biraz daha büyütebiliriz. Şuanda çalışma aşamasındayız.”

Editör: Haber Merkezi