SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon’un Araklı İlçesi Çankaya Mahallesi’nde 9 hanesi bulunan Kadakal mevkiinde yaşayan vatandaşlar patika yoldan evlerine ulaşmaya çalışırken yol yapılmadığı için yetkililere isyan etti. Engelli kızı Elif Tandoğan ile Kadakal’da yaşayan anne Emine Tandoğan, evlerine gidecek yol olmadığı için engelli kızını sırtında taşıyor. Anne Emine Tandoğan, “Çilemize kim son verecek” diyerek yetkililerden yardım istedi.

ÇİLELİ YOLCULUK
Tandoğan, evlerine gidecek yol olmadığı için mahalleden taşındıklarını ancak maddi imkansızlıklar yüzünden tekrar Kadalak’a geri döndüklerine söyledi. Tandoğan, “Engelli kızım bazen hastalanıyor. Hastaneye gitmemiz gerekiyor. Ana yola ulaşabilmek için yaklaşık 3 kilometre patika yoldan onu sırtımda taşıyorum. Yorulduğumda dinleniyorum. Her günümüz çileye dönüşüyor. Mahallemize yol istiyoruz” dedi.

SÖZ VERDİLER AMA…
Tandoğan, “Ayrıca benim engelli kızımda mahallemiz sakin olduğu için çok sıkılıyor. O da yaştaşları gibi eğlenmek, gezmek, dolaşmak istiyor. Ancak yolumuz olmadığı için her gün onu gezdiremiyoruz. Gezemeyince de mutsuz oluyor, hırçınlaşıyor. Yetkililerden yol yapmalarını istedik. Bize söz vermişlerdi. Ancak ne yazık ki hala yolumuz yapılmadı. Tüm ilgili kurumlardan ricamız mahallemize verdikleri yol sözünü tutmalarıdır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi