SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Futbolcu Sinan Yürük, 2009 yılında Sürmenespor’da forma giyerken geçirdiği kalp krizinin ardından kalbine takılan pille hayatına devam ettiği için sağlık raporu alamadığından hiçbir işe girip çalışamadığını belirtti. Sürmenespor’un profesyonel futbolcusu olduğu dönemde sağlık sıkıntısı yaşamasına rağmen kendisine hiçbir destekte bulunulmadığını dile getiren Yürük, aynı zamanda adına organize edilen Kastamonuspor- Sürmenespor maçının yardım gelirinin de ailesine verilmediğini dile getirdi.

YILLARDIR MAĞDURUM
Yürük, “Sürmenespor’da futbol oynarken kalp krizi geçirdim ama kulübüm beni sahiplenmedi. On yıldır bu mağduriyetle yaşıyorum. Kalp pili taşıdığım için de sağlık yönünden elverişsiz olduğumdan bir işe girip çalışamıyorum. Evimi dahi geçindiremeyecek durumdayım. Futbol oynarken kraldım, şimdi ise yapayalnızım. Bana sadece Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal ve dernek çalışanı Faruk Atalay sahip çıktı. Onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖĞSÜNE TOP ÇARPMIŞTI
21 Şubat 2009’da Türkiye 3. Ligi’nde top koşturan Sürmenesporlu gol kralı Sinan Yürük, Gümüşhanespor ile oynanacak karşılaşma için Gümüşhane Yenişehir Stadı’nda antrenman yaparken göğsüne çarpan topla yere düşmüş ve yarım saat duran kalbi masajla çalıştırılmıştı. Daha sonra kaldırıldığı hastanede birkaç kez daha kalbi duran Yürük; yapılan kalp masajı, suni teneffüs ve elektroşokla hayata döndürülmüştü. Yürük uzun süre hafıza kaybı da yaşamıştı.

Editör: Haber Merkezi