Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın performansı bugünlerde bir hayli dikkat çekiyor.

Son bir ayda neler yapıldığına özetle bir bakalım...

***

-Merkezi Ordu’da olan Karadeniz Haberci Dergisi’nin ‘Karadeniz’de Yılın En’leri’ anketinde ‘Yılın Odası’ seçildi.

***

-Trabzon’da yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü’nde TTSO en öndeydi. 

***

-TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, TTSO Meclis Üyesi Şaban Bülbül ve DOKA uzmanlarından oluşan bir heyet, master plan dâhilinde uygulamaya dönük eksiklikleri gidermek, yaz ve kış turizminde turistin kalış süresini artırma yöntemlerini incelemek üzere Avusturya ve İsviçre’ye turizm inceleme ziyareti düzenledi.

***

-TTSO ve DOKA işbirliğinde, Avrupa İşletmeler Ağı desteğiyle düzenlenen “Yenilikle Geleceğe” konferansı gerçekleştirildi.

***

-Suat Hacısalihoğlu ve Şadan Eren ile beraberindeki heyet, Türkiye’nin Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarını ziyaret etti, iki ülke işadamları arasında işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu.

***

-Başkan Hacısalihoğlu, kendisini ziyaret eden ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett aracılığıyla Ar-Ge, inovasyon, orta ve ileri teknoloji üretimi konusunda merkez yapmayı planladıkları Trabzon’a ABD şirketlerini davet etti. Kosnett, büyükelçiliğin ilgili birimine bu konuda çalışma yapma talimatı vereceğini söyledi.

***

-Eren ve Hacısalihoğlu, ABD’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül için aldığı yaptırım kararını şiddetle kınayan ilk isimler oldu.

***

-Odayı ziyaret eden Tayland Büyükelçisi Phantipha Iamsudha Ekarohit’a, “Taylandlı şirketleri ve turistleri bölgemize bekliyoruz” çağrısında bulunuldu.

***

-İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Kardeş Oda protokolü imzalandı.

***

-Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti.

***

-ABD ile yaşanan ekonomi savaşında, birçok kurum ya da kuruluş sessiz kalırken TTSO, Hacısalihoğlu ve Eren imzasıyla, bir an bile tereddüt edilmeden çıkıp, “Ülkemize karşı başlatılan ekonomik savaşta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin yanındayız. İş dünyası olarak şimdiye kadar yaptığımız şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata devam edeceğiz. Şimdi daha çok çalışma zamanı. Türkiye, temelleri sağlam güçlü bir ülkedir” denildi.

***

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölge ziyaretine eşlik etmek için Trabzon’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yürütülen projelerle ilgili bilgileri içeren dosya sunuldu.

***

-TTSO tarafından hazırlanan ve Trabzon’un trafik sorununun çözülmesine katkıda bulunacak Trabzon İli Transit Tüp Geçit Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Turhan bilgilendirildi.

***

-Son olarak önceki gün TTSO’yu ziyaret eden Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’a TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından Transit Tüp Geçit Projesi konusunda detaylı sunum yapıldı.

***

Bölge ticaretinin amiral gemisi olan TTSO, şehrin lokomotifi olma yolunda da güzel işlere imza atıyor.

Başarısız ve başarızlığın prim yapmaması için iyi işleri yüceltmek gerekir.

TTSO alkışı, takdiri, saygıyı fazlasıyla hak ediyor 

Başkanından üyesine kadar tüm emeği geçenleri cani gönülden kutlamak gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi