SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon’un son aylarda oldukça hızlı gelişen ilçesi olan Yomra’da Tuğra İnşaat kalitesi ile “Green Town” adlı proje hayat buluyor. Projenin şantiye şefi İnşaat Mühendisi Mertcan Kuvvet ile projeyi konuştuk. Kuvvet, 20 dönüm arazi üzerine kurulan projenin 11 dönümünü yeşil alana ayırdıklarını ifade etti. 7 blokta süperlüks 308 daire bulunduğunu vurgulayan Kuvvet, binada ayrıca 5 katlı da otopark olduğunu söyledi. Trabzon merkeze 15 dakika AVM’ye 250 metre uzaklıkta olan konutta, sizler için her şey düşünülmüş. Bundan sonrasını projenin şantiye şefi Mert Kuvvet’ten dinleyelim.

HER SENE BÜYÜYORUZ
Tuğra İnşaat, her geçen sene büyüyen bir inşaat firmasıdır. Kendi vizyonumuz var. Her projemizin bir üstüne katarak Trabzon Halkına hizmet ediyoruz. Şu anda Yomra Kaşüstü’nde ki projemizi yapıyoruz. Yaptığımız projelerle Kaşüstü Yomra ve Trabzon’un gelişmesini arzuluyoruz.

SOSYAL ALAN ÖN PLANDA
Şu anda Kaşüstü Mahallesinde 20 dönüm üzerine kurulu olacak 7 blok projemiz devam ediyor. 7 bloğumuzda 308 daire ayrıca 5 katlı otoparkımız da olacak. Sosyal alanlarımız da olacak.

FARK YARATIYORUZ
Trabzon’da inşaat alanında bir gelişim var. Bu da gözle görülüyor. Biz patlama yapan inşaat sektöründe bir fark yaratmaya çalışıyoruz. Gerek işçilik gerek malzeme gerekse görünüş olarak farkımızı yaratıyoruz. Ama Trabzon’da inşaat sektörü ilerliyor. Hem de aşırı derecede ilerliyor.

İNŞAAT EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR
İnşaat sektörünün ilerlemesi ekonomiyi de büyük katkı sağlıyor. Trabzon’da ev ihtiyacını karşılıyoruz. Sonuç olarak inşaat sektöründen faydalanan insanlar da var. Alternatifler çıkması Trabzon için çok önemli.

YAP-SAT MANTIĞINDA DEĞİLİZ
Trabzon’da müteahhitlik yapan çok firma var. Rekabette işçilik açısından ciddi sıkıntı var. Yapıyım satıyım gidiyim olayı çok olduğu için bazı müteahhitler işçiliğe ve kaliteye çok önem vermiyorlar. Sektörde o tarz bir sıkıntı var. Ekonomik düzeyde de talep artıyor.

BURAYA GELEN ÇIKMAK İSTEMEYECEK
Bizim sosyal donatı olarak 20 dönüm üzerine kuruluyoruz. Geniş bir yeşil alanımız var. Sitemizin içinde her türlü sosyal aktivite olacak. Market, kapalı yüzme havuzları, saunası, fitnes salonları, kreşi, mescidi yani bir insanın aklına ne geliyorsa olacak. Buraya gelen vatandaş buradan çıkmak istemeyecek. Biz bu projede insana yatırım yapıyoruz.

OTOPARK SIKINTISI YOK
Bir dönüm üzerine kurulu 5 katlı otoparkımız olacak. Her daireye en az 2 araç düşecek. Her bloğun arasında otopark olacak. Buradan daire alan vatandaşın otopark sıkıntısı olmayacak. Aracını rahatlıkla park edecek.

İNŞAAT DOYUMA ULAŞTI
Trabzon’da yabancıların daireye talebi fazla. Zaten yabancıların talebi olmasa bu kadar inşaat yapılmaz. Bu benim kendi görüşüm. Trabzon inşaatta belli bir doyuma ulaştı. Kentimize dışardan insanlar gelecek. Yatırımlarını yapacak. Kendine ev alıp kendi evinde kalacak.

ZAMLARA İNAT FİYATI DÜŞÜRDÜK
İnşaatın ana unsurunu oluşturan demir ve çimentoya ciddi ölçüde zam geldi. Demir 2.50 TL’ye ulaştı. Biz zamları daire fiyatlarına yansıtmamaya çalışıyoruz. Biz de yansıtmak istemiyoruz. Şu anda daire fiyatlarında artış yapmadık. Hatta fiyatları geri çektik ki bizim vatandaşımız da daire alsın. Sadece yabancılar daire almasın. Ama ilerleyen zamanlarda fiyat artışlarını istemeyerek de olsa yansıtmak zorunda kalacağız.

ÖDEME KOLAYLIĞI
Şu anda daire alımlarında yüzde 30 peşinat alıyoruz. Geri kalanını tamamen halkımıza bırakıyoruz. Nasıl isterlerse ödesinler. Bankayla hiç alakamız yok. Teslimat süremiz var. Projemizi etap etap yapacağız. Etap bitiş sürecine göre vatandaşımız parasını istediği şekilde ödeyebilir. Vatandaşımızın yanındayız. Ödemede her türlü kolaylığı sağlıyoruz.

PROJEDE ÇOK İDDİALI
Projemizde çok iddialıyız. Yaptığımız projemiz çok güzel. Vatandaşımızı buraya bekleriz. Ödeme konusunda, teknik açıdan her türlü yardımı yaparız. Mutlaka ofisimize gelsinler. Misafirimiz olsunlar. Deniz manzarasına karşı çayımızı içsinler. Binamızın cephesi de güzeldir ve asla önü kapanmaz. 1. Kattan bile deniz çok rahatlıkla gözüküyor. >

Editör: Haber Merkezi