Ortahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantıları dün devam etti. Meclis’te Tünel Akvaryum Projesi’nin Yap İşlet Modeli ile yaptırılıp 29 yıla kadar işletilmesi için Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e yetki verilmesi hususu müzakere edildi. İlk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen maddeye Komisyon Üyesi Oktay Söğüt şerh koydu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL
Meclis’te tartışmalara neden olan maddede 175 bin ziyaretçi garantisi kısmının muhalefet tarafından Belediye’yi büyük yük altına sokacağı ifade edildi. Bu kısım, Başkan Ahmet Metin Genç tarafından haklı bulunarak maddeden çıkartıldı. Ziyaretçi garanti kısmı içeriğinden çıkarılan madde, Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

BORCA SOKMAYIN
CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin: “Önerim, hiç Belediye’yi yüke sokmayalım. Sonuçta burayı kazdık ve bu tüneli yaptık. Belediye’ye 500 milyon çok para. 30 sene sonra buradaki meclis üyelerinin hiç biri belki de hayatta olmayacak. Trabzon’un insanını bu kadar borca sokamazsınız.”

GELİRİ AKTARMAYIN
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu: “Tünel Akvaryum’un müşteri garantili, ziyaretçi garantili adına ne dersek diyelim, bir işletmeciye devri noktasının doğru olduğunu ben de düşünmüyorum. Belediye’nin gelir kalemini tek bir kalemde bir yere aktarmamıza sebep olacak. Böyle olmasın.”

İTİRAZI HAKLI GöRDüM
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Genç: “Komisyon üyelerimiz ve meclis üyelerimiz bu kısma haklı olarak Belediye’nin garanti yükü altına alınmasına itiraz ediyor. Bizden sonraki belediye idaresini sorumluluk altına, garanti sorumluluğu altına koyacak olan şart nameye itirazı da haklı görüyorum.”

Editör: Haber Merkezi