KARADENİZDE SON NOKTA ÖZEL HABER / MERVE ALTUNCU - KATİD Başkanı Murat Toktaş: “Geçen yıla göre sektörde çok büyük düşüş var. Dünyanın cazibe merkezlerinde de durum vahim. Hiçbir ülkenin sağlıklı yurtdışı bağlantısı yok.” dedi. 

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, pandemi sürecinin ardından turizmde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Toktaş şunları dile getirdi: “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgını sürecinden en çok etkilenen sistemlerin başında turizm geliyor. Geçen yıla göre sektörde çok büyük düşüş var. Dünyanın cazibe merkezlerinde de durum vahim. Hiçbir ülkenin sağlıklı yurtdışı bağlantısı yok.” 

İNSANLAR İSTEMİYOR

“İnsanlarımız seyahat etmek istemiyor, sadece herkes kendi çevresindeki yakın yerlere gidiyor. Yani insanlar kendi ilindeki  yerlere günübirlik hareketlilik sağlıyor. Kültür turlarına bakıldığında onlarda da bir talep yok. Karadeniz bölgesi önemli bir  destinasyon, ancak tur olmayınca bölgemize de talep olmuyor. Bu sene durgun geçecek ve piyasanın açılma ihtimali yok. Akdeniz’de tesislerin yüzde 50’si kapalı. İç pazarda hareketlilik bekliyorduk ancak o da olmadı.” 

ÜRÜNLERİMİZİ TÜKETTİK

Toktaş, insanların farklı şeyler aradıklarını da söyleyerek “10-15 yıldır Karadeniz bölgemiz çok talep görüyor ama iç ve dış pazarda ürünlerimizi tükettik. Bu dönemi fırsata çevirip yeni doğal güzellikleri turizme sunmalıyız. Bölgemize seyahat eden insanlar artık farklı güzellikler de görmek istiyor.” diye ekledi. 

Editör: Haber Merkezi