“İşi silah olan silahına, işi kalem olan kalemine sarılsın. Yumrukları sıkın, hazırlanın! Şanlı bir mücadele başlıyor..

Asla endişe etmeyin. Asla tereddüt etmeyin. Asla paniğe kapılmayın. Yumruklarınızı sıkın, öfkenizi biriktirin, zihninizi bulandırmayın, cesaretinizi toplayın. Şanlı ve coşkulu bir mücadele başlamıştır.

Acımasız Direniş’in en keskin dönemi başlamıştır” diye yazmış yazar.

ABD papazı bahane etti, yıllarca ‘Müttefik’ yalanı ile sahte dostluk kurduğu Türkiye’ye resmen savaş açtı.

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki yegâne güç olan Amerika, darbeden istediği sonucu elde edemediğinden bu kez kuklalarla değil kendisi kolları sıvayarak Türkiye’ye hamle yaptı.

Önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yaptırım kararı alan ABD, ardından bir düğmeye basmışçasına dövizi fırlattı.

Yaşanılanların sadece ne Rahip Brunson ne Trump ve attığı tweet ne de ekonomik gerekçelerle bir açıklaması olmayacağını ülkesine sevdalı herkes görüyor, biliyor ve hissediyor.

Türkiye, Ortadoğu’daki kumpası bozdukça, açık-kapalı tüm yapılarıyla Amerika’nın, Türkiye’yi tek hedef olarak belirlemesi zaten bekleniyordu.

***

Dertleri Tayyip Erdoğan asla değil...

Dert kendi kararlarını kendisi almak isteyen Türkiye..

İçeride ise bugün dün olduğu gibi sırf Erdoğan’a olan kinleri yüzünden, “Aynı gemide değiliz” diyenler bilmeli ki sizin ne olduğunuzu 15 Temmuz’da da gördük, 17-25 Aralık’ta da...

***

Türkiye son yıllarca ciddi sınavlardan geçti.

Halkı da öyle...

15 Temmuz gecesi tek bir talimatla tankların altına yatan bu millet, bugün yastık altındaki dövizini bozduruyor, dolarını bozduranlardan dolmuş ücreti, halı yıkama ücreti, yemek, giyim gibi ücretleri almıyor.

Bu bir direniştir.

Elinden geldiğince, en içten bir şekilde...

Ancak yine bazı kişiler bu tip olaylarla alay ediyor. Halka, sırf sandıktan istedikleri sonuç çıkmıyor diye 16 yıldır her seçimde ‘Bidon kafalı’ diyenlerin izinde emin adımlarla yürünüyor.

Oysa 15 Temmuz gecesi ATM’lerde kuyruk oluşturanlarla bugün doların biraz daha yükselmesini bekleyenler de aynı kafalar..

Gelinen noktada ‘Milli duruş’ göstermek her şeyden önemliyken Türkiye’deki krizden bir memnuniyet ortaya koymak en basit tabirle vatan hainliğidir.

***

Sözün özü; Türkiye bir suni buhranı daha tüm kesimleri ile atlatmanın eşiğinde..

Türkiye’ye haddini bildirmeye kalkanlar, kolay lokma olmadığımızı bir kez daha göreceklerdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da rotayı belirledi: “Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz!”

ABD ile boy ölçüşecek kadar belki hacimli değiliz ancak tırsıp sinecek kadar da ezik bir topluluk olmadığımızı, halkıyla devletiyle bağımsızlığımıza dokundurtmayacağımızı tüm dünyaya göstermiş olduk.

Tarih bizi birçok kez test etti. Hepsinde kazandık, yine kazanacağız...

Editör: Haber Merkezi