Trabzon’a yolu düşenlerin görmeye can attığı üç turistlik yer vardır. Biri Uzungöl, biri Sümela Manastırı ve diğeri ise Atatürk Köşkü’dür. Bu şehrin havasını soluyan, hemen hemen herkesin dost ve arkadaşlarının Trabzon’u ziyaretlerinde birinci adresi her zaman bu üç turistlik yer olmuştur. Benimde Uzungöl’e bundan tam 8 yıl önce yolum düşmüştü. Gel zaman git zaman doğa harikasıyla buluşma şansını bir kez daha yakaladım ve Uzungöl hasretimi sonlandırdım.

Aslında buradaki çarpık yapılaşmanın doğa harikasını katlettiği yönünde çok şey yazılıp, çizildi, söylendi. Ben kendi gözlerimle orayı görmeyi istedim, kendi gerçeklerimle yüzleşmeyi yeğledim.

Ve... O buluşma gerçekleştiğinde aman Allah’ım birde ne göreyim Uzungöl gitmiş, yerini Betongöl almış. O muhteşem doğa harikası sadece tablolar ve kart postallar arasına sıkışmış olduğunun acı gerçeğiyle karşılaştım. Tabiri caizse Uzungöl’ün etrafını ateş çemberi sarmış! Ne yazık ki nefes alınaca alanlar arasına binalar örülmüş. Uzungöl adeta betonlaşmanın arasına hapsedilmiş, can çekişir hale getirilmiş. Siz ne kadar seyir terasıyla bu ayıbı örtmeye kalksanız da gözün gördüğünden gerçeği sakınamazsınız. Maddi gelir uğruna doğaya gözünü dikenlerin korkarım ki bir sonraki adresi Uzungöl’ün ta kendisi olacak! Benim pratik zekalı işletmecilerimin beyninden yine cin fikirler fışkıracak, işi oldu bittiye getirerek kaşla göz arasında imkansızı başaracak.

Nedense bu tür doğa katliamlarının hep bir sözü kulaklarımı çınlatıyor. Hatırlayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayder Yaylası için dediğini. Erdoğan, “Ayder’i kirlettik, rezil ettik” çıkışında yerden göğe kadar haklıydı. Ancak aynı şey Uzungöl içinde geçerli olmalı. Ama bu kimin umurunda. Hala ‘ne kadar yeşil alanı betona döndürürüz, ne kadar para kazanırız’ düşüncesinin hakim olduğu zihniyet kimseye aldırış etmeden gözümüzün içine baka baka doğayı katletmeyi, Uzungöl’ün kalbine bıçak saplamaya devam ediyor. Ee.. Hadi yetkililer bir cesaret örneği gösterin, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın sözlerine kulak verin. Daha fazla geç olmadan Uzungöl için gerekeni yapın..

TRABZONSPOR O KADAR.!
Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak olayında Bordo-Mavili yönetim büyük bir cesaret örneği göstererek belki geç ama doğru bir kararın altına imza atmıştır. Benim her zaman savunduğum bir tez vardır o da hiç bir bireyin Trabzonspor’dan büyük olmadığıdır ve olamayacağıdır. Kişiler gelip geçici Trabzonspor her zaman kalıcıdır. Buda değişmez bir gerçektir.

Geçmişten, bugüne, bugünden geleceğe uzanan ve uzanacak bir gönül köprüsüdür Trabzonspor. Sevinçlerin acılarla yoğrulduğu bir sevdadır Trabzonspor. O nedenle diyorum ki Trabzonspor Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın çok üzerindedir.

Siz iyi oyuncu olabilirsiniz ama taşıdığınız formanın büyüklüğüne yakışmayan hareketlerle bulunamazsınız. Yağmur çamur demeden sizleri desteklemek için yollara düşen taraftarlara hareket çekmez küfür edemezsiniz. Siz aldığınız milyon Eurolarla sefa sürerken, cefa çekenleri tehdit edemezsiniz. En önemlisi Trabzonspor’dan kendinizi büyük göremezsiniz. Ben yıldız oyuncuyum istediğimi yaparım edasıyla tesislerde volta atamazsınız.

Başta belirttiğim gibi yönetim geç ama doğru bir karara imza atmıştır. Trabzonspor’u sevenlere de tavsiyemiz bu durumu artık kabullenmeli. Çünkü kendini herkesten büyük görenlerin çıkardığı arızalardan her zaman Trabzonspor zarar görmüştür. Bizim içim asıl olan Trabzonspor’dur o kadar!