SONNOKTA.COM.TR - Eline mikrofon alanın ‘Turizm kenti’ dediği Trabzon’da adeta turist gelmesin diye mücadele ediliyor. Sümela’sının kapalı, Kostaki Konağı’nın, Ayasofya Müzesi’nin tadilatta olduğu, Kızlar Manastırı’nın ne zaman açılacağı belli olmayan Trabzon’da eldeki turizm potansiyeli yüksek yerler de korunamıyor. Akçaabat’ın Uzungöl’ü olan Sera Gölü de korunamayan doğal güzelliklerden sadece biri.

HİÇ DOKUNULMASAYDI…
Bölgede 1950 yılında gerçekleşen heyelan sonrası oluşan ve o yıldan beri yemyeşil görüntüsü ile öne çıkan Sera Gölü bugünlerde adeta bir çölü andırıyor. 2010 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Tabiat Parkı olarak ilan edilen ve 2015 yılında alt ve üst yapı tesisleri yapılan göle ne olduysa bundan sonra oldu. Çöp bastı, çalı çırpı bastı, sular çekildi kum kapladı. Yetkililer ise seyretti.

REZİL OLUYORUZ
Şehre 10 km. mesafede olan, günübirlik kullanım için ulaşımı kolay alanlardan biri olup, yoğun ziyaretçi kapasitesine sahip tabiat parkında şimdilerde sular çekildi, balçıklar ortaya çıktı, sinekler türedi, koku baş gösterdi. Sera Gölü’nün ününü duyup tabiat parkını ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler manzarayı görünce şok oluyor. Vatandaş, “Göz göre göre rezil oluyoruz” diye tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi