SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle ilçede plastik sanatlar sergisi açıldı. Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde 5 gün açık kalan sergide 30 sanatçının 61 eseri sergilendi. Serginin organizatörleri olan Vakfıkebirli resim sanatçıları Aycan Bahadır, Mehmet Hacıfettahoğlu ve Metin Karanisoğlu’nun fikirleri ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın destekleriyle açılan sergi ilçede de büyük ilgi gördü. Sergi fikrini ortaya koyan sanatçılar Aycan Bahadır ve Metin Karanisoğlu’nun konu hakkındaki fikirlerini aldık. Sanatçılar, serginin açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, serginin geleneksel hale geleceğini söylediler.

‘BİRİKİMİMİZİ SERGİLİYORUZ’
Resim sanatçısı Metin Karanisoğlu, eserleri ile ilgili  bilgi vererek, “Kendi topraklarıma 40 yıl sonra kavuşmanın onurunu yaşıyorum. Eserlerimizde Osmanlı Sultanlarını anlatmaya çalıştım. 15 yıllık araştırmalarım sonucunda Osmanlı padişahlarımızın resimlerinden oluşturduğum 3 eserle sergiye katıldım” dedi. Karanisoğlu, “Yaklaşık 30 yıldır Bursa’da yaşıyorum. Çeşitli illerde atölyelerim oldu. Bursa’da 730 metrekarelik en büyük atölyemi oluşturdum. 167 kişisel sergi yaptım. Fuarlara organizasyonlara katıldım. Kendimde olan birikimi Vakfıkebir için her zaman kullanmaya ve harcamaya hazırım” diye konuştu.

HEDEF GELENEKSELLEŞTİRMEK
Serginin organizatörlerinden Aycan Bahadır, “Sergimiz  5 gün açık kaldı. Sergimizin manevi anlamı çok büyük. Bizim için çok önemli . Çok değerli 30 sanatçı katılıyor ve 61 tane eser var. Sergimizin özelliği katılan sanatçılarımızın hepsi Trabzonlu. Sadece Muhsin Kaleli ile Yeşim Candal misafir olarak katıldı. Yine değerli Trabzonlu Profesörlerimiz Ali Candaş ile Süleyman Saim Tekcan’da sergimize katıldı. Sergiyi düşünürken, Vakfıkebir’in sanatsal anlamda geri kaldığını, elimizden geldiği kadarı ile proje sağladık. Başkanımız Muhammet Balta sağ olsun destekledi. Amacımız Vakfıkebir’e sergimizi sevdirmekti. Hedefimiz bu sergiyi geleneksel hale getirmek. Sergimizi yaklaşık 7 bin kişi gezdi. Bu da bizi çok mutlu etti” ifadelerine  yer verdi.

Editör: Haber Merkezi