Trabzon'da koronavirüs önlemleri ile alakalı yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Trabzon Valiliği, İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararları yayınladı.

Yayınlanan kararlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm memurların Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasını zorunlu hale getirdi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde;
Bilindiği üzere dünyada ve ülkemizde insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını halen devam etmektedir. Koronavirüs (Kovid-19) salgınını önleme amacıyla, sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun verdiği kararlar doğrultusunda bugüne kadar ilimizde birçok kısıtlamaya gidilmiş ve birçok ilave tedbirler alınmıştır.

Bu tedbirler neticesinde elde edilen olumlu gelişmelere bağlı olarak kontrollü sosyal hayat dönemine geçilmiş olmakla birlikte henüz salgının sonlanmaması ve ilimizde çok sayıda yeni vakanın tespit edilmesi sebebiyle yeni tedbirler alınmasına gerek duyulmuştur.

Bu kapsamda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca alınan kararlar doğrultusunda;
İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm personelin, “Hayat Eve Sığar” uygulamasını indirmeleri ve mobil uygulaması üzerinden veya 0850 477 0477 nolu telefon numarasından güncel HES kodu almalarının sağlanması, iş yerine girişlerde görevli bir personel marifetiyle “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden güncel HES kodlarının sorgulanması, uygulamanın onay verdiği çalışanların kurumlara girişlerine izin verilmesi ve konunun bizzat sorumlu amirler tarafından hassasiyetle takip edilmesine,

Yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi