Trabzon çok zor bir şehir...

Zor olduğu kadar da frekans tuttu mu çok çabuk işlenebilen bir yer.

Hal böyleyken zorluğunu yenemeyenlerin frekansı da tutmuyor.

Seçim süreci başladı artık. AK Parti Büyükşehir adayını açıkladı. İYİ Parti açıkladı. CHP ise beklemede. Neyi bekliyorlar bilinmez ancak İl Örgütü, geçtiğimiz günlerde “Panik yok. Her şey kontrolümüz altında” mesajı verdi.

***  

Verdi vermesine de şehirde herkes Volkan Canalioğlu’nun ya Büyükşehir’e ya da Ortahisar’a bir an önce açıklanmasını istiyor.

Evet Cumhuriyet Halk Partisi’nin Volkan Canalioğlu’ndan başka bir lider vasıflı isim çıkaramaması bir sorun olarak görülebilir, evet birileri, “Sıktı ama yeter” diyebilir ancak Trabzon’da muhalefetin yegane lideri Volkan Canalioğlu’dur.

AK Parti oylarını kendi tarafına toplayacak, her partiliye hitap edebilecek, muhalefeti de birleştirebilecek tek isim kendisi.

CHP Trabzon İl Örgütü şundan emin olsun ki, değil Haluk Pekşen, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bile Trabzon’dan aday gösterilsin Volkan Canalioğlu kadar oy alamaz.

Bundan ötesi yok.

AK Parti’den belediyeyi alır ya da alamaz ancak CHP alıp alabileceği en yüksek oyu onunla alır.

Bunu ben değil, sokak söylüyor.

***

“Panik yok” mesajı veren CHP Trabzon İl Yönetimi geç kalıyor gibi.

İsminde ‘Halk’ olan bir partinin halkın isteklerine kulak tıkaması düşünülemez. Tıkayacaklarını da düşünmüyorum ancak vakit yönetimi konusunda çok bonkör davrandıkları kesin.

Siyasi çekişmeler, ihtiraslar, küslükler, kin ve nefret bir kenara bırakılabilirse Volkan Canalioğlu’nun Trabzon için bir değer ve her kesim tarafından sevilen bir isim olduğu gerçeği görülecektir.

Aksi olursa ne olur?

Dedik ya en kralını getirsinler Trabzon’dan aday göstersinler, seçim başlamadan AK Parti zaferini ilan eder.

Seçime bir hareketlilik gelsin isteniyorsa, en azından “Rakip, rakipsiz kalmamalı” diye düşünülüyorsa CHP’nin eli Volkan Canalioğlu’na mahkum.  

Elbette koca parti tek bir kişiye bağlı kalmamalı ancak Trabzon’da da Canalioğlu, bir isim olmaktan çok öteye geçti.

O halkın gözünde artık Trabzon’un onursal başkanı gibi bir şey.

Bu gerçeği görmezden gelmenin adı siyaset olamaz...

Editör: Haber Merkezi