YARGIYA TAŞINACAK

Trabzon’un Tonya ilçesi Sayraç Mahallesi’nde ineklerini otlatırken atıl durumdaki telefon direğinin başına düşmesi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Tomar’ın (39) ölümünde oklar yetkili kurumun ihmali düşüncesine yöneldi.  Tomar’ın hayatına mal olan kazayı Türk Telekom’un ihmali olarak değerlendiren ağabey Abdullah Tomar, “Bu ihmalin acısını yaşıyoruz, konuyu yargıya taşıyacağız” dedi.

SONUÇ ÖLÜM

Yetkili kurumca telefon direklerinin bakım ve kontrolünün yapılmamasını eleştiren ağabey Tomar,  olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve bilirkişi raporunda yetkili kurumun kusurlu bulunduğunu aktardı. Tomar, “Bu direk işlevsel değildi. Mahallemizde bu halde birçok direk var ve tehlike saçıyorlar. Biz kesip alsak kamu malına zarar vermekten yargılanırız. Almadığımızda da sonuç ölüm” ifadelerini kullandı.

KİM HESAP VERECEK?

Tomar’ın ölümüyle ilgili değerlendirmede bulunan  Sayraç Mahallesi Muhtarı Kemal Kara ise şunları söyledi: “Telefon direği çimende çürümüş vaziyette duruyordu ve işlevsel değildi. En ufak bir güç uygulanması halinde devrileceği apaçık ortadaydı. Bu direğin yetkililerce alandan alınması gerekirdi. Bunu yapmamaları bir cana mal oldu. Kurum tamamen kusurlu. Şimdi bunun hesabını kim verecek?”

Editör: Haber Merkezi