SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Trabzon'un Arsin ilçesinde 3 bin dönüm arazi üzerinde kurulacak Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesinde 15 bin kişiye iş imkanı sağlanması hedeflenirken, proje için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Arsin ilçesinde bulunan alan “Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi” ilan edilmişti. Buna ilişkin karar da 24 Ağustos 2019'da resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

STRATEJİK PLANA BAĞLI
Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin kuruluş amacının sanayi stratejik planına bağlı olarak orta ve yüksek teknolojik ürünler üretilmesi olduğu, bu amaca uygun şekilde Trabzon’da da katma değeri yüksek ürünler üretilmesi için altyapı çalışması yapıldığı dile getirilirken, bu çalışmalar için endüstri adasının Trabzon’da kurulmasına karar verildiğini açıklanmıştı.

15 BİN İSTİHDAM HEDEFİ
Yapılacak yatırımın hayata geçmesi ile birlikte ilk etapta 7 bin civarında istihdam sağlanması ve zaman içinde bu rakamın 15 bine çıkması hedefleniyor. Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde üstyapı olarak 1,2 milyar dolar civarında özel sektör tesis yatırımı yapılacak. Yaklaşık 8 milyar dolar civarında da buradan ihracat gerçekleştirilecek. Trabzonlu, artık projenin bir an önce hayata geçip şehirle bütünleşmesini istiyor.

Editör: Haber Merkezi