EREN TEŞEKKÜR ETTİ

TTSO’nun Ağustos ayı meclis toplantısında Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’ne ilişkin kararı imzalaması ve süreci boyunca verdiği destek nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha şahsı ve meclis üyeleri adına teşekkür ettiğini belirterek, şunları söyledi:"Ayrıca sayın bakanlarımıza, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na, sayın milletvekillerimize, valimize, büyükşehir belediye başkanımıza, Ortahisar ve Arsin Belediye başkanlarımıza, tüm belediye başkanlarımıza, emeği geçen tüm bürokratlarımıza, odamız başkanı ve yönetim kuruluna, şahsın ve meclis üyeleri adına şükranlarımı sunarım. Odamız başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun TOBB ve odamızın müştereken yaptığı Trabzon İnovasyon Merkezi inşaatı ve çalışmaları hakkında da kısa bilgi vermesini rica ederim."


TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi binasının yapımını TOBB'un üstlendiğini ve konu hakkında Eylül ayı meclis toplantısında geniş bir sunum yapılacağını vurguladı.

"BU MECLİS TARİHİ BİR ROL ÜSTLENMİŞTİR"

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2009 yılından bu yana görev yapan TTSO meclisinin tarihi bir rol üstlendiğini ifade ederek, "Yatırım Adası ile ilgili 2009 yılından beri başlayan çalışmalar bu ay sonuca varmıştır ve imza Cumhurbaşkanı tarafından atılmıştır. Yatırım Adası'nın hayata geçmesi 2009 yılında bu meclisle başladı. Emeği geçen tüm meclis üyelerine, meslek komitelerine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN İMZASIYLA ÇOK YOL KATETTİK"

Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla çok yol kat ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:"Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın imza atıp da yarım bıraktığı hiçbir işi görmedik. Bunun da kısa zamanda sonuçlanacağını belirtmek istiyorum. 2013 yılı Kasım ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde kendisine sunduğumuz 11 adet projeden bir tanesi Yatırım Adası'ydı. Projeye sahip çıkarak sonuçta imzayı tamamladı. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunmak istiyorum. O günden bugüne tüm bakanlarımıza, özellikle Sayın Berat Albayrak Bakanımıza, Süleyman Soylu Bakanımıza, Mustafa Varank Bakanımıza, Cahit Turhan Bakanımıza, geçmiş dönemdeki Faruk Özlü bakanımıza, Erdoğan Bayraktar Bakanımıza, Kalkınma Bakanımıza, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyorum, hepsinin çok büyük emekleri olmuştur. Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, geçmiş dönemde Ayşe Sula Köseoğlu, Ahmet Kaya, Hüseyin Örs'e hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemde beraber başladığımız şu anda Elazığ Valisi olan Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım'a, ajans çalışanlarına, geçmiş dönem Büyükşehir belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, rahmetli valimiz Recep Kızılcık'a, eski Arsin Belediye Başkanımız Erdem Şen'e, şimdiki başkanımız Sait Gürsoy'a, bu adımlar atılırken resmiyete geçişte emeği olan şu andaki Valimiz İsmail Ustaoğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'na, bakanlık bürokratlarına, Endüstri Bölgeleri Koordinasyon kurulu üyelerine hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum."

"CUMHURBAŞKANIMIZ BU PROJEYE İNANDI, ARKASINDA DURDU"

Almanya'da iyi uygulama örneklerini inceleyerek işe başladıklarını vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, "Stratejik plan ve eylem planlarımızı hazırladık. Bildiğiniz gibi şehrimiz bir ticaret merkeziydi ama son zamanlarda sanayi merkezi konumuna dönüşmeye de başladı. Ticarete paralel sanayi de gelişmeye başladı. Arsin'e ek olarak 3 sanayi bölgesi daha eklendi. Biliyorsunuz dağların tepeleri tıraşlanarak sanayi bölgeleri oluşturuluyor. Sanayicilerimiz altyapıya çok büyük paralar harcıyorlar. Belki altyapıya harcadıkları parayla bina yapacaklar, yatırım yapacaklar. Bunları dikkate alarak 2013 Kasım ayında o zaman Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımıza 11 adet proje sunduk. Bölgede ticaretin ve sanayinin gelişmesi doğrultusunda şehrimizde eğitimli iş gücünün olmasını önemsiyorduk. Ayrıca şehrimiz hinterlandının en güvenilir yatırım yeri. Buranın sadece organize sanayi mantığında değil yüksek teknolojiyle üretilecek ürünlerin merkezi olması gerektiğini anlatarak yola çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu dikkatle dinleyerek, sağdan soldan gelen bazı cümlelere itiraz ederek, karşı çıkarak, bunun kesinlikle yapılması gerektiğini belirterek bazı önerilerde bulundu ve bizim bu işi takip etmemizi, işin arkasında olduğunu, kanunu çıkaracağını ve gereğini yapacağını vurguladı. Projeyi takip ettik ve 2017'de kanunu çıkarttırdık. Bu kanunun çıkmasında emeği geçen tüm siyasilere teşekkür ediyoruz."

YATIRIM ADASINDA YER ALACAK SEKTÖRLER

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nde yer alacak sektörleri sıralarken de, "Burası sadece bir dolgu alanı veya klasik anlamda bir organize sanayi bölgesi olarak görülmemeli. Burada gıda teknolojileri, biyoteknoloji, nanoteknoloji, sağlık teknolojileri, savunma sistemleri, güvenlik teknolojisi, uzay ve havacılık teknolojisi, telekomünikasyon, elektronik, otomasyon ve otomotiv teknolojisi konusunda yatırımlar olacak. Prosedürleri yürütürken yatırımcı arama konusunda birçok ülkenin büyükelçilerini davet ettik, geldiler, onlara anlattık ve yatırım yapmaları konusunda yönlendirmeye çalıştık. Şu anda ihale aşamasına geldik. 17 Eylül'de Endüstri Bölgesi'nin altyapı projesi, uygulama projesi dâhil olmak üzere ihalesi yapılacak. Gerekli parayı da sağ olsun Sayın Süleyman Soylu Bakanımız destek verdi ve hallettik" dedi.

"TÜM ŞEHİR SAHİP ÇIKMALI"

Başkan Hacısalihoğlu, "Ticaret odaları ne iş yapar derler ya; Yatırım Adası, devletin bize verdiği yaklaşık 70 adet kanuni görevin yanı sıra, şehrin ve üyelerimizin ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamak adına odamızın meclisiyle yönetimiyle meslek komiteleriyle yaptığı bir çalışmadır. Şehrin buna sahip çıkması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi