Artvin’deki Atabarı Kayak Merkezi, kış turizminde adından fazlasıyla söz ettiriyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Latif Yılmaztürk, şu ana kadar doluluk oranının yüzde 60’larda olduğunu belirterek Şubat tatilinde ise oranın yüzde 90’lara çıkacağını söylüyor.

Hem şehrimizden hem bölge illerimizden hem de diğer illerden çok sayıda kayak tutkunu Atabarı Kayak Merkezi’ne gidiyor.

Aynı zamanda yabancı turistlerin de ilgi odağı. Bölgemiz adına sevindirici bir gelişme tabii.

Kış aylarında zor günler geçiren turizmciler ve esnafı kayak merkezi sayesinde rahat bir nefes alıyor.

Başta Trabzon olmak üzere bölgemizdeki diğer illerde kış turizmi için bu tür kayak merkezlerinin ve kış turizmine alternatif olabilecek yatırımların uzman görüşün doğrultusunda artırılması gerektiğini düşünüyorum.

Özellikle Trabzon’da hem turizmcilerin hem de esnafın, kış aylarında fazlasıyla zor günler geçirdiği herkesin malumudur. Kimisi ya kepenk indiriyor ya da iş olmadığı için personel çıkarıyor.

Bu yüzden şehrimizin dinamikleri kış aylarında da turizmi ayakta tutabilmek için somut adımlar atmalı.

Trabzon’da da kayak merkezi gibi projelerin hayata geçirilmesi elzem olmuştur.

Onun için turizmin gözbebeği Uzungöl’de yapılması planlanan kayak merkezi projesi için ciddi adımlar atılmalı. Şuanda avan projesi hazırlanıyor.

Bu da demek oluyor ki kayak merkezi projesinin hayata geçirilmesi uzun yıllar alacak, teleferik projesi yapılmadan kayak merkezine sıra gelmeyecek. Tabii ki teleferik projesinin yapılması şehrimiz adına sevindirici bir durum.

Lakin kayak merkezinde fazlasıyla geç kalındığını düşünüyoruz. Hem teleferik hem de kayak merkezi ile birlikte Uzungöl’ün yıldızı daha da parlayacaktı.

Özellikle yurtdışındaki ülkelerde ve Körfez ülkelerindeki tanıtım fuarlarında elimizin dolu olması gerekiyor. Şehrimize kışın da turist çekebilmek için bu tür yatırımlara fazlasıyla ihtiyaç vardır.

Şehrimizin dinamikleri ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar, yalnız kış turizmine yönelik yatırımların hayata geçirilmesi bir türlü hızlandırılamıyor. Proje de var ama icraata bir türlü geçilemiyor. Her yıl aynı şeyleri konuşup duruyoruz.

Madem şehrimizde istihdam ve üretime yönelik fabrika yapılması zor gibi görünüyor; ki imkanlar zorlanırsa yapılır; o zaman ‘bacasız fabrika’ diye tabir edilen turizmde kış ayına yönelik yatırımlar hızlandırılmalı.