Trabzon’da uzun süredir tartışılan Yavuz Selim Stadı’nın “millet bahçesi” olarak belirlenen alana yapılıp yapılmayacağıyla ilgili net karar, dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde ortaya çıktı. Yavuz Selim Stadı’nı sembolik olarak yaşatacak saha yapılacağı ifade edilirken amatör futbol müsabakalarının yapılmayacağı kaydedildi.

KOMPLEKS OLMAYACAK
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu “Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs’la ilgili ne yapılacak?” diye sordu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç “Bir spor kompleksi şeklinde değil, oradaki değerlerimizi anmak, yaşatmak istiyoruz. Bugün tartışılan sahanın olup olmaması değil nizami olup olmaması.” dedi.

TEMSİL ETMEK İÇİN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise “Trabzon’un adeta futbol alanında mabedi olan Yavuz Selim ve Avni Aker’i orada yaşatmalıyız. Bu çerçevede orada Avni Aker’i temsil etmek için tribün, Yavuz Selim’i temsil etmek üzere saha yapılıyor. Geçmişteki gibi maçlar ve antrenman yapılması millet bahçesi olarak kullanılmasına engeldir.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi