Önceki gün teslim edilen belediye meclis üyelikleri listesinde büyük sürprizler yaşandı. Cumhur İttifakı’nın listesinde mevcut 25 AK Partili Meclis Üyesi’nden 14, MHP’li 4 Meclis Üyesi’nden de 3’ü liste dışı kaldı. Millet İttifakı listesinde ise mevcut 5 CHP’li üyenin hepsinin, İYİ Parti’de ise 3 üyeden sadece Ali Sağır’ın liste dışı kaldığı görüldü.

AĞIR TOPLAR ARTIK YOK
En büyük değişimin yaşandığı AK Parti listelerinde ise tam bir gençleşme hareketi gerçekleştirildi. Geçen 2 dönemin önemli isimlerinden, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı listede yer almazken, Ortahisar ekibi de neredeyse tamamen gitti. Başkan Genç’in yardımcıları Abdullah Uraloğlu, Firar Bayrak ve Kemal Çoban da listede yok.

YAŞ ORTALAMASI DÜŞTÜ
Ortahisar Belediye Meclisi listesinde, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi kontenjandan yer alırken, Büyükşehir Aday Adayı Mustafa Yaylalı, Milletvekili Aday Adayı Mehmet Karaoğlu, Meclis Üyesi Ufuk Hoş, Ortahisar Gençlik Kolları Başkanı Behlül Karakaş, Şener Kibar gibi genç isimlere yer verildiği dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Haber Merkezi