SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon’un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta muhtarlık binasının yıkımına neden olan inşaatla ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Akçaabat Belediyesi’nce yapılan muhtarlık binasının yerinin yeşil alan olduğu ve kamu arazisi üzerinde bulunduğu belirtilirken muhtarlığın, hemen yanında yapılan inşaatın zemin katındaki dükkânın önünü kapattığı gerekçesiyle kasıtlı yıkıldığı iddia edildi.

UYARDIK, DİNLEMEDİLER
Yıkılan muhtarlık binasının hemen yanındaki inşaatın, kapanan Yıldızlı Belediyesi’nin eski başkanlarından birine ait olduğu öğrenilirken muhtarlık binasının yıkımdan önce boşaltılması da şüphe uyandırdı. Binanın önü ve arkasında zeminin boşaltılarak kasıtlı bir müdahale yapıldığını öne süren bir vatandaş, “İş makinesi görevlilerini uyardık ve haklarında şikâyetçi olacağımızı söyledik. Ancak devam ettiler” dedi.

MERAK EDİLİYOR
Henüz bina yıkılmadan, vatandaşların Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Akçaabat Belediyesi’ne durumu aktaran şikâyet dilekçeleri verdiği ve herhangi bir önlem alınmadığı ileri sürüldü. Şimdi, kamu malının yıkımına ve kamu hakkına zarar verilmesine neden olan müdahaleyle ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Bir diğer merak edilen husus ise muhtarlık binasının aynı yere yeniden yapılıp yapılmayacağı.

Editör: Haber Merkezi