Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde faaliyete geçecek Yobol Otel yerli ve yabancı turistlerin hizmetine nisan ayı itibari ile başlayacak. Yobol Otel, Elyasa Dilli önderliğinde faaliyetlerini sürdüren Dillioğlu Unlu Gıda Mamulleri İnşaat Nakliyat Turizm San. TİC. LTD. ŞTİ. bünyesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteği ile hizmete girecek. TKDK Bölge İl Koordinatörü Şaban Aydoğdu ile Dillioğlu Genel Müdürü Beste Kaya arasında protokol imzası atıldı.

GURURLUYUZ
Beste Kaya yaptığı açıklamada, “Beşikdüzü’ne güzel bir tesis kazandırdıkları için gururluyuz. Hem istihdam sağlayıp hem de ilçemize katkıda bulunacağız” dedi. TKDK Bölge İl koordinatörü Şaban Aydoğdu ise bu tür destekleri devamlı olarak sağlayacaklarını söyleyerek, “Yobol Otel Beşikdüzü’ne hayırlı olsun” dedi.

İsmini Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde geçen yörenin isminden alan Yobol Otel, nisan ayı sonunda müşterilerine kapılarını açacak. Projesi Ekince Danışmanlık tarafından yapılan şirketin ve Yobol Otel’in danışmanlığını Zafer Karaaslan yürütecek.

BÖLGEYE HİZMET
Karaaslan şunları söyledi: “Deniz ve doğa manzarası bulunan Yobol Otel 1 süit olmak üzere toplam 21 odadan oluşup, 60 kişi kapasiteli olacak.” Yöresel ürün satışlarının Dillioğlu Tesisleri’nin en önemli özelliği olduğunu vurgulayan Karasalan, “Tesisimize gelen misafirlerimize hem Beşikdüzü’nü ve Karadeniz’i tanıtacağız hem de yöresel ürünlerimizi tattıracağız” ifadelerini kullandı.

Diğer otellerden çok farklı aktivitelerin de olacağını söyleyen Karasalan, “Yayla turları ve şenlikleri, olta balıkçılığı, bisikletle gezinti, kültürel ve doğal Karadeniz bölgesi gezileri ve yöresel ürün tanıtımları yapacağız” diye konuştu.

ALNIMIZIN AKIYLA
Karaaslan, restoran ve kafe hizmetini de planlarına aldıklarını dile getirerek, “Oteli yaptırırken alt yapı ve üst yapı olarak çok titiz davrandık. Türkiye’nin önde gelen kurumları ve işletmelerinin ürünlerini kullandık. Bize devletimiz aracılığı ile destek olan TKDK’ya, ilçe kaymakamlığımıza, eski ve yeni belediye başkanımıza, Beşikdüzü halkına, turizm firmalarına, seyahat acentelerine, kısacası desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Alnımızın akıyla her türlü zorluğu aştık, sıra geldi hizmete” dedi.

Editör: Haber Merkezi