SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon’da iş dünyasının gelecekte yeni adresi olacağı öne sürülerek temeli atılan ancak ondan sonra bir arpa boyu yol alınamayan proje tartışma konusu oldu. 45 bin metrekarelik arsa üzerine yapılması planlanan sanayi sitesi içerisinde 330 modern işyeri dışında ofis binası, mescit, yemek alanları, konaklama olanağı, berber ve eczane gibi yerlerin de barındırılacağı belirtilmişti.

DEĞER KATACAK DENİLDİ
Bölge sanayisine büyük değer katması hedeflenerek çıkılan yolda Yomra Sanayi Sitesi’nin ağaç ve mobilya imalathaneleri, demir atölyeleri, alüminyum-pvc atölyeleri, beyaz eşya satış ve tamirciler, elektrikçiler, oto tamircileri, tekstil atölyeleri, inşaat malzemeleri gibi sektörlerde faaliyet gösteren esnaflar için büyük olanak sunacağı da dile getirilmişti.

2018’DE KAZMA VURULDU AMA...
Ancak; 23 Mayıs 2018 tarihinde yoğun katılım ile temeli atılan projede yol kat edilemedi. Yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle projenin geciktiği iddia edilirken projeyi üstlenen holdingin kredi talebinde bulunup bunu beklediği, önümüzdeki aylarda projenin hızlanabileceği öğrenildi. Yomra Sanayi Sitesi Projesi Varlıbaş Holding tarafından projelendirilmişti. Trabzonlu, bu projenin hayata geçmesini bekliyor.

Projeye dâhil olmak isteyenlerden ortalama 200 bin TL para alındığı öne sürülürken Varlıbaş Holding tarafından yapılan açıklamada 2019 yılının aralık ayına projenin yetiştirilmesi hedeflendiği vurgulanmıştı.

Editör: Haber Merkezi