SONNOKTA ALİ YAHYA ÖZTÜRK - Yomra Belediyesi tarafından yaklaşık 7 yıl önce özel bir üniversiteye ücretsiz ve süresiz olarak tahsis edilen arazi, belediye başkanı değişince gündem oldu. Üniversiteye arazi verilme kararının alındığı belediye meclisi hakkında soruşturma başlatıldı. Mahkemenin tahsis iptali kararına rağmen; söz konusu araziyi özel üniversiteye veren meclisin kararı, yeni belediye yönetimi ve meclis tarafından kaldırıldı.

ZATEN YASAL DEĞİLDİ
Konuyla ilgili konuşan Yomra Belediyesi Başkanı Mustafa Bıyık, “Yomra halkı için hayati öneme sahip, yaşam alanı niteliğindeki büyük bir arazi. Yomra Belediye Meclisi kararı ile bu üniversiteye ücretsiz ve süresiz olarak tahsis edilmiş. Bu arazi zaten Yomra Belediyesi’ne tahsis edildiği için yasal olarak bu mümkün değil. Mahkeme bu kararı iptal etmiş. Meclis de yeniden ücretsiz ve süresiz olarak tahsis yapmış” dedi.

BİRİKMİŞ SORUNLAR VAR
Belediyedeki mali tablonun müfettiş tarafından incelendiğini ifade eden Başkan Bıyık, “Tabi bunlar bizden önce olan olaylar. Konuyla ilgili belediyemize müfettiş geldi. O tahsisi yapan belediye meclisi hakkında soruşturma başlatıldı. Biz de Yomra Belediye Meclisi olarak toplandık. Oy birliği ile tahsis kaldırıldı. Zaman içinde bu sorunları da çözeceğiz. Az önce de dediğim gibi birikmiş birçok sorun var” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi