Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez gerçekleştirilen ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulaması 2017-2018 tiyatro sezonunun kapanmasıyla birlikte Trabzon Devlet Tiyatrosunda da başladı. Trabzon Devlet Tiyatrosu Ali Bey’in yazdığı Selin Poyraz’ın yönettiği Ahmet Uzuner’in yönetmen yardımcısı koltuğunda oturduğu ‘Geveze Berber’ adlı oyun prömiyer yapmaya hazırlanıyor.

30 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK
20 Haziran’dan itibaren Zağnos Vadisi Açık Hava Tiyatrosunda sergilenmeye başlanan oyun 30 Haziran’a kadar sürecek. Geveze Berber adlı oyunda Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Elvan Tibukoğlu, Gülendam Rümeysa Sağlam, Ogün Kılıç, Efecan Baştürk ve Ahmet Kurt rol alırken oyunun Dramaturgu Erkan Akçelik, Dekor ve Kostüm Tasarımı Özge Akarsu, Işık Tasarımı Muharrem Boran, Müzik Emin Serdar Kurutçu Dans ise Elvan Tibukoğlu tarafından yapıldı.

SÜRPRİZLERLE DOLU OYUN
İlk kez 2017-2018 sezonunda ilk kez hayat bulan nöbetçi tiyatro uygulaması için sergilenecek olan Geveze Berber adlı oyunun konusu ise; Osmanlı imparatorluğunun Tanzimat dönemlerinde geçen bu oyunda sevdiceğiyle buluşmaya gidecek olan Firuz Bey’in tras olmak için eve çağırdığı berber yerine başka bir berber olan Hamdi Bey gelir. Hamdi Efendinin bitmek bilmez gevezeliği nedeniyle Firuz Bey, sevdiceği Nesibe Hanıma geç gider. Bu gecikme Nesibe Hanımın babası Şaban Efendinin isine yarar. Çünkü onları bir arada yakalayacaktır. Geveze Berber türlü numaraların türlü kurnazlığın bir araya geldiği sürprizlerle dolu bir aşk hikayesi…

Editör: Haber Merkezi