AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu şehre ayak bastığı ilk günden beri adından söz ettiriyor.

Ruh hali, iletişimi, enerjisi, bilgi birikim ve deneyimi ile adeta sahada fırtına estiriyor. İsmi ilk açıklandığında, “Trabzon’da adam mı bulamadılar” diyenler bile artık başka türlü düşünmeye başladı.

Hem gönül belediyeciliği hem de hizmet anlamında verdiği ilk mesajlar olumlu. Elbette icraat önemli ancak güçlü emareleri verdi.

***

Bu yılın başlarında Van halkıyla olan samimi diyaloğu dolayısıyla ilgi gören Vali Zorluoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da günün en çok konuşulanları arasına girerek, TT listesinde yer aldı.

Sosyal medya kullanıcıları, #VanSeninleGüzel etiketiyle açılan konu başlığıyla çok sayıda paylaşımda bulundu. Paylaşımların büyük kısmını ise Zorluoğlu’nun kısa süre önce müjdesini verdiği yapılacak yeni stadyum ile çevre yolu, arıtma tesisi ve kent meydanı projeleri oluşturdu.

Sosyal medya belki her şey değildir ancak günümüzde çok şey demektir. Zorluoğlu, görev yaptığı illerde, “Bu şehir seninle güzel” ya da “Kimi sevdiysek gitti” dedirten bir isim.

Çok zor bir şehir olan Trabzon’da da bunu sağlayacağını tahmin ediyorum. Hem güçlü hem de şimdilik rakipsiz.

***

Trabzon’da İYİ Parti adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy’u destekleme kararı alan CHP bir nevi seçimi Murat Zorluoğlu’na açık ara teslim etti.

Şunu açıkça belirtmeliyim ki Zorluoğlu, AK Parti’nin Trabzon’da alıp alabileceği en yüksek oyunu alacaktır. MHP ile ittifak halinde bu ihtimal daha da güçlenecektir.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin aldığı oy oranı %59,5…

CHP’nin %24.9, MHP’nin ise 11.2…

24 Haziran seçimlerinde ise Cumhur ittifakı yüzde 69’luk bir oy oranına ulaşırken, Millet İttifakı ise yüzde 29 seviyesinde kaldı.

Zaten bu rakamlar baz alınarak muhalefette ittifak yolu seçildi.

***

Van ve Elazığ’da halkın gönlünde bir hayli büyük bir yer edinen ve aday gösterildiği Trabzon’a ayak bastığından beri olağanüstü bir performansla şehrin röntgenini çeken, insanına dokunan Murat Zorluoğlu, 31 Mart Pazar günü yüzde 70’lik gibi bir oy oranıyla Trabzon Büyükşehir’in başkanı olur.

Unutulmasın Murat Zorluoğlu’nun rüzgârı Ortahisar Belediyesi’ne de sağlam şekilde etkili olacaktır.

Ortahisar’da sağ seçmenin oyu 160 bin seviyesinde. (98 bini sadece AK Parti’ye ait)

Sol seçmen ise, 42 bin seviyesinde.

Rakamların dilinden anladığımız kadarıyla Canalioğlu dışında hiçbir isim AK Parti adayı kim olursa olsun iktidara bir zorluk çıkaramayacaktır.

Yani kısaca muhalefet halka kendini anlatma ve sevdirme yerine kendi elleriyle Trabzon’u AK Parti’ye teslim ediyor.

Bugün itibariyle 31 Mart gecesi için gördüğüm manzara bu. 

Editör: Haber Merkezi