“Yolumuzu açan Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu, yolunuz açık olsun” pankartları açılarak uğurlandı Van’dan 6 Aralık günü.

“Bana çok şey kattı bu şehir. Çok büyüttü. Gitmek de, kalmakta zor. Dönüp baktığımda ise iyi ki gelmişim diyorum. Her şey için sağ ol Van...” mesajıyla el salladı o insanlara.

O gün gazeteler, “Kimi sevdiysek gitti” manşetleri atıldı gazetelerde. Kimileri, “Parayla attırmıştır” dediler, her işlerini parayla gördüklerinden olsa gerek.

8 Aralık günü, Trabzon Havalimanı’na indi…

“Hemşerisi olmaktan büyük onur duyduğum memleketim Trabzon’dayım. Ya Allah, Bismillah” diyerek başladı.

Şehir turu, il binasında basın toplantısı, ilçe başkanlığında toplantı, vatandaşlarla ilk gün hasbihali, Trabzonspor-Konya maçı derken geçti ilk gün.

Ayağının tozuyla AK Parti İlçe başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret edip, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Maçka’ya gitti. Coşkulu bir şekilde karşılandı. Vatandaşlarla buluştu, esnafla dertleşti. 15’lik şehidimiz Eren Bülbül’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. “Evlat Ayşe Teyze’nin, şehit hepimizin. İyi ki varsın Eren” diyerek öptü anamızın elini, “Size minnettarız” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. Şehrin meseleleri üzerine en yetkili ağızla sohbette bulundu.  

Sergiydi, kermesti, açılıştı bu zaman zarfında hepsine katıldı.

Trabzon’un yazılı basın kuruluşlarını ziyaret etti. “Siz ne görüyorsunuz” dedi. Projelerini, düşüncelerini aktardı.

MÜSİAD’a ve MEMUR-SEN’e gitti.

Trabzon’un en büyük odalarından biri olan Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti. Şoför esnafının sorunlarını Başkan Ömer Hakan Usta’dan dinledi.

Vakfıkebir’de horonla karşılandı. Pazarda vatandaşla selamlaştı, kucaklaştı, mandalinayı paylaştı. Belediyede projeleri geniş kapsamlı inceledi.

Trabzon’un en büyük ikinci ilçesi Akçaabat’a gitti. Salı Pazarı’ndakilere, “Hayırlı alışverişler, satışlar” dedi. Şehit Gökhan Uzun’un ailesini ziyaret edip, başsağlığı diledi. Belediye ve ilçe teşkilatları ile geniş kapsamlı istişare yaptı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti, “İnsan odaklı kalkınma önceliğimiz olacaktır” dedi.

Ve dün bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Avrasya’yı ziyaret etti.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, tüm bunları “Tayyip Erdoğan ceketini assa kazanır” denilen bir şehirde yapıyor.

Çıkar yok, oy kaygısı yok ama üstün bir çaba ve samimiyet var.

Zoru seven Atakan Aksoy Hoca’mızın işi gerçekten çok zor. (Hele bu CHP’yle birlikte.

Editör: Haber Merkezi