Trabzonspor lige iyi başlamadı, Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Lig başlamadan iki haftada iki yazı yazdım ve Trabzonspor’u beğenmediğimi belirttim.

Ben bir teknik adam olarak takımın hazır olmadığını izah ettim. Nedenlerini, niçinlerini, nasıllarını yazdım. Bir bileni dinlemezseniz, sonunu iyi görmediğimi anlattım, söyledim, yazdım.

‘Ben biliyorum’ yok sayın yönetim. Yıllarını bu işlere vermiş bir kişi olarak tekrar söylüyorum, yazıyorum. Bu teknik kadroyla bu iş gitmez, sonra çok üzülürsünüz, iş işten geçmiş olur. Tedbirini yol yakınken alınız.

Bir futbol takımında bu kadar sakatlık olur mu? Olursa neden, niçin, nasıl olur? Hiç araştırdınız mı? Ben size anlatayım. Her oyuncuya ayrı antrenman yaptırılmaz. Eğer yaptırırsanız sakatlıklar olur. Ben size anlatmaya devam edeyim. Ülkemizdeki Türk oyuncuların, yurt dışından gelen oyuncuların profesyonelliğe bakışları farklı farklı olduğundan oluyor. Kendilerine bakmalarında, istirahatlerinde, yeme ve içmelerindeki bilinçsizliklerinden dolayı sakatlıklar artar. Devam edeyim… Yanlış yaptırılan antrenmanlarda sakatlıkların artmasının en büyük sebeplerindendir. Anlatayım… Her oyuncuya aynı antrenmanı yaptırmanın bilinçsiz yüklemelerden dolayı sakatlıklar artar.

Trabzonspor’u Samsunspor ile oynadığı hazırlık maçında beğenmediğimin nedenlerini anlatmıştım. Tekrar etmeyeyim. Çaykur Rizespor maçında dört gol atıp üç gol yiyorsun. Gene yazdım anlattım. Takım savunmasındaki eksiklikleri söyledim. Takım disiplini yok, takım uyumu yok. Takım birlikteliği yok. İkaz ettim, söyledim. Olmuyor. Aynı hatalar ligin ilk haftasında Beşiktaş maçında iyiden iyiye ortaya çıktı. Trabzonspor teknik adamı sahaya etki yapacak sahaya mücadele edecek, oyuncu kulübeye baktığında etkilenecek. Çünkü Trabzonspor büyük camiadır. İsim şarttır. Takım yönetmek sanat ister. Transferler bilinçli yapılmamış, giden oyuncular gelen oyuncular nasıl belirlenmiş anlamakta zorlanıyorum.

Bir takımın hem transferde hem de maçtan önce ve maç içinde a,b,c ve d planları olur. Futbolda bahanelere sığınmayacaksın. Yok hakem yok sakatlanma var. Yok transferleri yapamadık, yok maddi sıkıntımız var diye eldeki mevcut şartlarla en iyisini yapmaya çalışacaksınız. Dost gerçeği söyler, fakat acı gelir. Benden söylemesi, dikkat diyorum.